Netflix: Schwarzenegger után Stallone is saját dokut kap, végre itt az előzetes

Arnold Schwarzenegger nemrég kapta meg a Netflix dokuját, most Sylvester Stallone következik!

A Sly című új Stallone-dokumentumfilmet, Thom Zimny, a Springsteen a Broadwayn és a The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town alkotója készítette.

Stallone-ról nagyon sokáig az a közhely élt, hogy csak egy keményfejű akcióhős, de ahogy ez a trailer is emlékeztet minket, fiatal művészként a Rocky című filmet saját maga írta, és ez a, mára filmtörténeti kuriózum 10 Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb forgatókönyvért és a legjobb színészi alakításért Stallonénak, majd megnyerte a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb vágás díját is.

Ez pedig nemcsak a Rocky franchise-t indította el, hanem a sztár rendezői karrierjét is. Stallone rendezte a Rocky második, harmadik és negyedik részét is, valamint tucatnyi más filmet, például a Szombat esti láz folytatását, az Életben maradnit, a Rambot, a The Expendables - A feláldozhatókat és még sok mást.

Ráadásul igazán elgondolkodtató életutat bejárt embernek tűnik, és a trailer témája vitathatatlanul a megbánás. Stallone sokat elért, de ennek jelentős ára volt.

Sylvester Stallone közel 50 éve szórakoztat milliókat ikonikus karakterekkel és kasszasikerekkel, a Rockytól a Rambón át a The Expendables gárdájáig. Ez a retrospektív dokumentumfilm bensőséges betekintést nyújt az Oscar-díjra jelölt színész-író-rendező-producer életébe, párhuzamba állítva inspiráló történetét az általa életre keltett kitörölhetetlen karakterekkel.

A Sly világpremierje akkor volt, amikor idén a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál záró esti gálafilmjének választották, és november 3-án világszerte elérhető lesz a Netflixen.

75 Sly  (2023)

dokumentum | életrajzi

A Netflix dokumentumfilmje intim betekintést myújt Stallone életébe és több évtizedes hollywoodi karrierjébe. több»