76% 934 szavazat
The Expendables - A feláldozhatók

The Expendables - A feláldozhatók

The Expendables
Filmadatlap
43
Vélemények (43)
28
Szereplők (28)
41
Képek (41)
2
Videók (2)
11
Érdekességek (11)
Díjak
Filmkritika
34
Cikkek (34)
Fórum
The Expendables - A feláldozhatók
Lejátszás
Master  

FILMINFÓ

Az akciófilm műfajának nagy öregjei, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Jet Li és Bruce Willis együtt térnek vissza a filmvászonra. Egy könyörtelen és halálos zsoldoscsapat azt a megbízást kapja, hogy végezzenek egy dél-amerikai diktatúra kegyetlen vezetőjével. A rutin bevetést hamarosan nem… Több


Forgatókönyvíró: Dave Callaham, Sylvester Stallone
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Bulgária
Premier (HU): 2010.10.14.
 
2024.03.05 SzimikeésBéci

legújabb vélemény

Nem lett rossz film, de nem estünk hanyatt a látottak alapján. Jó volt a színészi játék, illetve a történettel is elégedettek voltunk, de mégis valami hiányzott nekünk ebből az alkotásból.

0
 
2021.07.16 Laca//Ho/rr/oR//

Nem vagyunk még öregek

Amikor tele volt reklámokkal, plakátokkal, azt az érzést keltette az emberben, legalább is bennem, hogy jön egy kis nosztalgia, egy utolsó nagy "durranás" a 80-as, 90-es évek akcióhőseivel. Sylvester Stallone és Dave Callaham kitalálta és megvalósította az elképzelésüket, és sikerült utoljára "hadra" fogni az "öregeket". Már azzal felkelti az érdeklődésünket Stallone akciófilmje, ha csak a stáblistára kukkantunk, hiszen: Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Arnold Schwarzenegger, vagy éppen a jó pár évre visszavonuló Chuck Norrist sikerült beszervezni. A cselekményt nézve természetesen nem kell sokat várni, az ilyen típusú akciófilmek nem a drámáról vagy épp a csavarral teli tűzdelt történésekről szólnak, pusztán élvezni kell a jó öreg, régimódi akciójeleneteket, amiből persze nem volt hiány. Voltak benne jó jelenetek, vicces beszólások és "rengeteg izom". Szóval összességében egy jó kis akciófilmek az öregektől, akciófilmnek tökéletes, ha valaki ilyen műfajú filmet szeretne megnézni.

0
 
2023.08.03 Jerico

Sztár roncsderbi szórakoztatóan

A feláldozhatók amolyan sztár-roncsderbi, amibe összepakolnak hírességeket, és aztán indulnak az akciók meg a vicces beszólások egymás felé. Az alapötlet pedig komoly: egy nem hivatalos diverzáns egység, mely elvégzi a piszkos munkát, és a kormányt semmi nem kötelezi arra, hogy kimenekítse őket, ha balul sülne el valamelyik akciójuk (hisz feláldozhatók). Összesen négy film készült erre a témára, az utolsó 2023 szeptemberében kerül majd a mozikba. A franchise keménymagját a Sylvester Stallone–Jason Statham páros alkotja, akik a kezdetektől összefogják a kis csapatot. A legelső epizód a legjobb, mert Stallone nagyon beleillik a karakterbe, Barney Ross mintha ő maga lenne. A rengeteg tetkó, a sok koponyás cucc és rengeteg ironikus beszólás Christmasnak (Jason Statham) teljesen az Sly világa. Az akciójelenetek is jók, és ha néha gagyinak is tűnik néhány dolog, bőven kárpótol bennünket az említett páros játéka. A további részek sajnos kicsit már gyengébbek, a legújabbat nem tudjuk, milyen lesz. Ha igaz, hogy Scott Waugh rendezi, nem fogunk unatkozni.

2
 
2023.09.20 Master

Az akciófilmek veteránjai közös bevetésen

Stallone remekül kitalálta és összehozta a filmtörténelem első akciósztár börzéjét egy nagyon jó alapötlet mentén. Ennek lényege: szabadúszó zsoldosok együttműködve egymással az amerikai kormány szolgálatában piszkos ügyek megoldására vállalkoznak, mégpedig feláldozható módon. Ami fontos: odaveszhetnek, fogságba kerülhetnek, Washington letagadhatja, hogy bármi köze lenne hozzájuk. Alighanem a valóságban is vannak ilyen diverzáns egységek, annyira beleillenek a XXI. századi nemzetközi biztonságpolitikai rögvalóságba. A filmbeli történetben nagyon jók a karakterek, és ezekhez kiválóan passzoló színészeket találtak. A legjobb szerintem a Stallone–Statham–Jet Li trió, ők alkotják a csapat magját. Stallone karaktere a legszínesebb, az öreg Sly a tetkóival, koponyás cuccaival a vagány vén zsoldos archetípusa. A legelső részben egy elmaradott kis trópusi szigetország diktátora ellen lépnek fel, a diktátor lányának segítségével. Kiiktatják az ott ténykedő amerikai maffiózót is, akit Eric Roberts alakít. Jók az akciók és a párbeszédek. Értékelésem: 85%.

3
 

Már az nagy szó,hogy ezt a sok szupersztárt összeszedtek a filmre,de hogy még a történet is ennyire jó,és a fiúk is nagyot játszottak!Pörögnek így nyugdíj előtt,és a humor is zseniális.

0

A film összbevétele 274 470 394 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Jean Claude Van Damme visszautasította a neki felkínált szerepet.Szerző: mamiéstöti2

#2
 

Majdnem cameozott egyet a filmben Steven Segal.Szerző: mamiéstöti2

#3
 

Hale Caesar eredetileg Wesley Snipes lett volna, de adócsalási ügye miatt nem vállalhatta a forgatást. Szerző: mamiéstöti2

#4
 

Kurt Russel neve is felmerült Church szerepére.Szerző: wintermat

#5