Nicolas Cage színész és képregény geek a héten a Miami Filmfesztiválon vett át a Variety Legend & Groundbreaker Award díját.

Az EW beszámolója szerint a színész a szuperhősfilmek jelenlegi helyzetéről is beszélt. Röviden: Cage-nek nincs szüksége az MCU-ra, és még mindig sajnálja, hogy nem készíthette el Tim Burtonnel a Superman Lives című filmet. Kár, hogy a Superman Lives sosem készült el, de lássuk be: Nic Cage nem az a színész, aki illik egy szuperhősfilmbe, főleg nem a mostaniakba. 

"Kedvesnek kell lennem a Marvel-filmekkel kapcsolatban, mert egy Luke Cage nevű Stan Lee karakterről neveztem el magam" - mondta Cage a fesztiválon - "Mit csináljak, engedjem el a Marvel-filmeket? Stan Lee az én szürreális apám. Ő nevezett el engem."

Ahogy Cage folytatta, elmondta, hogy megérti a "frusztrációt", amit egyes mozilátogatók a szuperhősfilmekkel kapcsolatban éreznek, de elismeri, hogy "mindenkinek bőven van helye". Arra a kérdésre, hogy, ő valaha is szerepelni fog-e egy MCU-filmben, a színész így válaszolt:

"Nincs szükségem arra, hogy benne legyek az MCU-ban, én Nic Cage vagyok."

Cage és a Marvel útjai már korábban is a keresztezték egymást. Ő játszotta a főszerepét a 2007-es A szellemlovasnak és annak 2011-es folytatásának, A szellemlovas: A bosszú erejenak. De ez még azelőtt volt, hogy az MCU azzá az iparági óriáscéggé vált volna, ami jelenleg.

És miután Keanu Reeves nemrég arról beszélt, hogy szívesen átvenné Johnny Blaze/Ghost Rider szerepét egy jövőbeli MCU-projektben (amivel kapcsolatban Kevin Feige úgy tűnik, játékban van), ne számítsunk arra, hogy Cage egyhamar a Marvel világ oszlopos tagjává válik.

Egyébként a színész amúgy is egy másik szuperhősszerepre vágyik: az "emo" Supermanére Tim Burton soha el nem készült Superman Lives című filmjéből.

Cage a fesztiválon nyíltan beszélt a kudarcra ítélt projektről, és azt állítja, hogy eredetileg ő hívta meg Burtont a filmre. A stúdió Renny Harlin rendezőt szerette volna a rendezői székbe ültetni, de Cage inkább Burtonra gondolt.

"Azt mondtam, hogy ezt Tim Burtonnak kell megcsinálnia. Felhívtam Timet, és megkérdeztem: 'Megcsinálnád ezt? Tim nem engem választott, hanem én választottam Timet, és Tim igent mondott" - mondta Cage - "Imádtam, amit Michael Keatonnal és a Denevéremberrel csinált, és nagy rajongója voltam".

De a Warner Bros. óvatos volt, nem akarták Burtont a fedélzetre hozni az 1996-os Támad a Mars! pénzügyi katasztrófája után. És nem ez az egyetlen ok, amiért Cage szerint a Warner Bros. "megijedt" a Superman Lives kapcsán. A színész elképzelése a filmről határozottan nem volt hagyományos...

"Inkább egy 1980-as évekbeli Superman volt, fekete hosszú hajjal" - mondta Cage Clark Kentről - "Azt hittem, hogy ez egy teljesen más, emós Superman lesz, de sosem jutottunk el odáig." 

A Warner Bros. végül elvetette a projektet. "Rengeteg pénzt költöttek már a díszletekre és a jelmezekre meg mindenféle másra. De sosem lehet tudni" - magyarázta Cage -" Nem akarok rejtélyes lenni, de sosem lehet tudni!"

Cage azonban már korábban is beszélt a Superman Lives-ról, és a pletykákból ítélve a Warner Bros-nak sosem volt egyértelmű elképzelése a filmről. Egy 1999-es Howard Sternnek adott interjúban Burton azt mondta: "Megnéztük az öltönyt, de a stúdió és a producer félt a piros alsóneműtől. Azt akarták, hogy inkább olyan legyen, mintha Michael Jordan rövidnadrágot viselne." Burton hozzátette, hogy a Warner Bros. kordbársonyba akarta öltöztetni Az acélembert, ami igencsak rejtélyes preferencia volt.