Nyílt levelet írt a nemi erőszakkal  a szexuális zaklatással vádolt Gerard Depardieu

Nyílt levélben reagált Gérard Depardieu az őt ért szexuális zaklatással kapcsolatos vádakra.

A színész ellen még 2018-ban emeltek vádat, a feljelentést annak idején Charlotte Arnould tette meg. A Le Figaro című napilapban október 1-jén megjelent rövid levélben Depardieu elutasítja a vádakat, mint írja “egy nő kényszer hatása nélkül érkezett az ő otthonába, noha ma az állítja, hogy megerőszakolták. Másodszor is megjelent, és ez alkalommal sem történt semmilyen erőszak. A Cirque d'Hiverben Barbara dalait akarta velem énekelni. Én nemet mondtam. Panaszt tett” - olvasható a levélben.

Az eljárás során nem történt semmilyen eljárás a hatóságok által a színésszel szemben, ugyanakkor további 13 nő vádolta meg őt szexuális visszaélés miatt, többek között pályatársak, sminkesek, produkciós munkatársak. 

Az incidensek állítólag a 2004 és 2022 között bemutatott 11 film forgatása során történtek. Az egyik tanúvallomást egy volt statiszta tette, aki 2015-ben a The Box című filmben dolgozott, és azt mondta, hogy Depardieu "a kezét (a) ruhája alá dugta", és "megpróbált (a) bugyijába nyúlni".

“Soha nem bántalmaztam nőt. Egy nőt bántani olyan lenne, mintha a saját anyám méhébe rúgnék bele” - tette hozzá Depardieu a megjelent levélben.

A színész a múlt héten került a címlapokra, miután egy párizsi árverésen eladta műtárgygyűjteményét, amely beszámolók szerint 4 millió euró összegben kelt el.