Olyat művelt egy 14 éves srác, hogy rögtön munkát kapott az új Pókember-moziban

Preston Mutanga neve talán nem cseng ismerősen, de bárki, aki hozzájárult a Pókember - A pókverzumon át 235 millió dolláros bevételéhez, már látta a munkáját a nagyvásznon.

Mutanga egy 14 éves fiú a kanadai Torontóból, aki animátorként kapott munkát a Pókverzumon átban, miután a film trailerét LEGO-stílusban újraalkotta, és a producereket, Chris Lordot és Phil Millert elkápráztatta. Nem is rossz filmipari debütálás egy kamasznak, igaz?

Mutanga január 2-án töltötte fel a Twitterre az "Across the Spider-Verse" trailerének LEGO remake-jét. Lord és Miller, mindketten aktív Twitter-felhasználók, rátaláltak a klipre, és lenyűgözte őket - a rendezők a 2014-es A Lego-kaland rendezőiként tudnak egy-két dolgot a LEGO-ihlette szekvenciák elkészítéséről. Amikor a csapat úgy döntött, hogy a Pókverzum újabb részének egyik jelenetét a LEGO-univerzumban szeretnék elhelyezni, úgy döntöttek, hogy megkeresik Mutangát.

"Megtudtuk, hogy egy 14 éves gyerek készítette, és azt gondoltuk: 'Ez hihetetlenül kifinomultnak tűnik ahhoz képest, hogy egy nem felnőtt, nem profi készítette'" - mondta Miller a The Timesnak - "Mindannyiunkat lenyűgözött, beleértve a világ legjobb animátorainak egy részét is."

Mutanga elmondta, hogy gyerekkorában kezdett animálni, miután az apja megmutatta neki "ezt a Blender nevű 3D-s szoftvert, és azonnal rákattantam". A tinédzser hozzátette: "Rengeteg YouTube-videót néztem, hogy megtanuljak bizonyos dolgokat".

Torontóból, távmunkában Mutanga több hetet töltött a Pókverzumon át LEGO-szekvenciájának animálásával. Amint arról a The Times beszámolt: "Minden második héten videón keresztül találkozott Millerrel, aki ellenőrizte az előrehaladását, és részletes inputot adott."

"Az egyik új dolog, amit megtanultam, egyértelműen a visszajelzés aspektusa volt, például az, hogy valójában mennyi minden változik az elejétől a végtermékig" - mondta Mutanga.

"'A LEGO Movie'-t azok az emberek inspirálták, akik otthon Lego-kockákkal készítenek filmeket" - tette hozzá Lord - "Ez késztetett minket arra, hogy megcsináljuk a filmet. A Pókverzum ötlete pedig az, hogy egy hős bárhonnan jöhet. És akkor jön ez a hős fiatalember, akit az a film ihletett, amit a hozzá hasonló emberek ihlettek."

Mutanga még középiskolás, de már egy lépéssel közelebb került karriercélja eléréséhez, hogy főállású animátor legyen. Elmondta: "Imádtam az első filmet, és nagyon vártam a másodikat, így az, hogy együtt dolgozhattam azokkal az emberekkel, akik valójában ezt a remekművet készítették, őszintén szólva olyan volt, mint egy álom."