Oscar-jelölt rendezőnő a DC új szuperhősfilmje élénA kép forrása: http://www.joblo.com/movie-news/ava-duvernay-closing-deal-to-helm-the-new-gods-for-warner-bros-488

A Warner a DC-univerzum tágításág ügyködik, és ehhez Jack Kirby alapanyagához nyúlnak. A hamarosan készülő The New Gods-nak semmilyen köze nem lesz a DC eddigi filmjeihez, így a rendező és a történetíró számos új karakterrel játszhat majd.

A stúdió Ava DuVernay (Időcsavar) rendezőnőt kérte fel a film elkészítésére, akinek legutóbbi filmje zajos kritikai sikert aratott – a film íróját még keresik.

A készülő történet egy teljesen új világban játszódik két ikerbolygón: a New Genesis-en és a Apokolips-en, amelyek valaha, évezredekkel ezelőtt egy világhoz tartoztak. A New Genesis egy gyönyörű, békés és érintetlen bolygó életteli természettel, erdőkkel, folyókkal és faunával, ahol a Highfather uralkodik. Az Apokolips ezzel szemben az igazi pokol, ahol gépek és tűz emészti fel a földet a zsarnoki Darkseid hatalma alatt.

Az új történet új karakterekkel ismertet meg minket, mint Big Barda, Mister Miracle és Orion, és lehetőséget kínál a stúdiónak, hogy a DC eddig ismeretlen és új oldalát mutassa meg – ehhez pedig nagy segítságet nyújt Kirby felismerhető és megkülönböztető látványvilága.