Percekig tartó álló ovációval fogadták Scorsese és DiCaprio új filmjét Cannes-ban

Szombat este végre bemutatták Cannes-ban Martin Scorsese a Megfojtott virágok című filmjét, amelyet hatalmas álló ovációval fogadtak a nézők. 

A Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, John Lithgow, Jesse Plemons szereplésével készült film meglehetősen hosszú, 3 óra 26 perces, de ez sem volt akadálya a kirobbanó sikernek, a nézők perceken át állva tapsolták a produkciót és az alkotókat.

Bár a nagyközönség csak később láthatja a filmet, a pozitív fogadtatás és az ezzel járó sajtó jó hír az Apple számára, amely 200 millió dollárt áldozott a filmre. 

A film Oklahoma északkeleti részén játszódik, ahol az Osage törzs tagjait szisztematikusan gyilkolják meg baljós célok érdekében.

A vetítés után Scorsese ragadta magához a mikrofont: 

"Köszönöm az Osage-oknak" - mondta. "(...) A régi cimboráimnak, Bobnak és Leónak, valamint Jesse-nek és Lilynek. Néhány évvel ezelőtt Oklahomában forgattuk. Időbe telt, mire összejött, de az Apple olyan nagyszerűen helytállt mellettünk." mondta. "Ez egy csodálatos élmény volt" - tette hozzá. 

A film október 19-től látható a hazai mozikban. Ha lemaradtatok volna az előzetesről, idelent mutatjuk, cikkünk galériájában pedig két felvételt is találtok a Megfojtott virágok cannes-i premierjéről.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»