Ha csak egy filmet említhetnének a horror műfaj rajongói, amelytől alighanem a mai napig kitöri őket a frász, a legtöbben talán a Poltergeistet hoznák fel. Közel 40 éve, hogy a film a mozikba került, és még a mai napig képes sokaknak álmatlan éjszakákat okozni.

Tobe Hooper rendezésében a Poltergeist 3 Oscar-díj jelölést és egy BAFTA-díjat is hazavihetett 1982-ben, a forgatókönyvet pedig nem más, mint Steven Spielberg írta. A történet szerint a Freeling család teljesen átlagos hétköznapi életet élnek, amikor váratlanul egy nap legkisebb lányuk, Carol Anne (Heather O'Rourke) körül furcsa és megmagyarázhatatlan dolgok kezdenek el történni. Tárgyak és bútorok mozdulnak el, Carolt pedig rövidesen magával ragadják a ház szellemei. A kétségbeesett szülők pedig nem tudják, hogy mihez kezdjenek.

Hosszasan lehetne vitatkozni arról, melyik is a film legfélelmetesebb jelenete, a Poltergeist munkálatai alatt azonban sokszor még a színészeket is kitörte a frászt. Hát, még a csapat legkisebb tagját, Heathert. A kultikus jelenetben, amikor a kislány az ágytámlába kapaszkodik egy hatalmas ventilátor segítségével fújták szét a játékokat. A felvétel során Heather annyira rettenetesen megrémült, hogy maga Spielberg vette őt a karjaiba, hogy megnyugtassa, majd megígérte, hogy nem veszik fel többször a jelenetet.