A képek szerint valóban eldurvul a helyzet a Bosszúállók között. 

Jövő nyáron debütál a mozikban az Amerika kapitány franchise utolsó része, melyben felbomlik a szövetség a Bosszúállók csapatában. Azt már eddig is tudtuk, hogy Steve Rogers (aka. Amerika kapitány) és Vasember vezetik majd az ellenséges csapatokat, azonban arról eddig csak találgatások folytak, hogy kik állnak majd az oldalukon.

A CMB exkluzív fotói azonban véget vetettek a találgatásoknak. Eszerint Vasember mellett lesz majd hűsége barátja, War Machine (Don Cheadle), de némileg meglepő módon a Stark-csapatot erősíti majd Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) is. Szintén Vasember oldalán harcol majd az Ultron korából megismert Víziók (korábban Stark személyi számítógépe, Jarvis), valamint Fekete Párduc is.

Ami Rogers csapatát illeti, nincsenek nagy meglepetések. Az ő oldalán száll harcba élete szerelme, Peggy Carter, Amerika kapitány két jóbarátja, Bucky Barnes, vagyis a Tél katonája és Sam Wilson, valamint Sólyomszem. A figyelmesebbek kiszúrhatják a Kapitány vállán Hangyát is, akire szintén lehetett számítani, ugyanis nem nézte jó szemmel Stark ténykedéseit.

A Bosszúállók csapatából van néhány további karakter, akik egyik fotón sem láthatóak. Közéjük tartozik Pókember, (aki minden valószínűség szerint nem Vasember pártját fogja), Skarlát Boszorkány és Bruce Banner (Hulk).

Ami a film történetét illeti, a Bosszúállók: Ultron kora eseményeit követően a világ kormányai határozatban döntenek arról, hogy szabályozzák a szuperhősök tevékenységeit. A határozat megosztja a Bosszúállókat is. Míg az egyik oldal érdekeit a Vasember, a másikét Amerika kapitány képviseli. A konfliktus kiéleződik,  a két korábbi szövetséges közti összecsapás elkerülhetetlenné válik. 

Az Amerika Kapitány: Polgárháború előreláthatólag jövő év májusában debütál a hazai mozikban.