A mögöttünk hagyott hétvégén ismét új kedvence volt a hazai Netflix-közönségnek. Egy olyan krimi vígjátékot nézett mindenki, amelyben igazi sztárok szerepelnek, de nagyjából senki sem az, akinek elsőre látszik. Ez a Fontos vagy nekem, amely az elmúlt hétvégén a Netflix legnézettebb műsora volt hazánkban.

A Fontos vagy nekem főhőse Marla Grayson, aki törvényes képviselőként dolgozik, de valójában elég csúfos hátsó szándékok vezérlik. Idős, védtelen embereket szemel ki, akiket aztán különböző trükkökkel szabályosan kiforgat a vagyonából. Egy nap azonban nem jó emberrel húz ujjat: az elsőre gyámoltalan idős hölgynek tűnő Jennifer Peterson valójában egyáltalán nem gyámoltalan. Az áldozatról hamarosan kiderül, hogy legalább olyan agyafúrt, mint Marla Grayson.

A fekete humorral megfűszerezett vígjáték rendezői székét az a J Blakeson foglalta el, aki eddig inkább középszerű filmeken dolgozott, ám most úgy tűnik, belenyúlt a tutiba. Nem csak ez tűnik az eddigi legjobb rendezésének, de a forgatókönyvet is ő írta, így e téren is a legjobbját nyújtja. Korábban olyan filmekhez köthettük a nevét, mint a A barlang 2., Az 5. hullám vagy a Lőpor.

A film főhősét, Marla Graysont a filmekből és sorozatokból egyaránt ismert Rosamund Pike alakítja, míg a Jennifer Petersont Dianne Wiest. Mellettük kétségtelenül a legnagyobb névnek Peter Dinklage számít.

A Fontos vagy nekem a jelek szerint egyelőre inkább a kritikusokat győzte meg, mintsem a rajongókat. Legalábbis a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusi indexe 81 százalékon áll, míg a rajongói csupán 32-n. De a Metacriticen is hasonló a helyzet: a kritikusoktól 66 százalékot kapott, a rajongók viszont csak 3,1 pontot adtak neki.

És mi a helyzet hazai fronton? Nos, a Mafab olvasói egyelőre sokkal elnézőbbek voltak vele. Itt ugyanis jelenleg huszonegy szavazat alapján 80 százalékos tetszési indexet tudhat magáénak a film.