88 Más világ  (2001)

Nicole Kidman számtalan filmben bizonyította már, hogy nagyszerű színésznő. Nem jön zavarba sem egy drámában, sem a romantikus mozikban, de jól áll neki a musical és a horror műfaja is. Utóbbiban mondjuk meglehetősen ritkán bukkan fel, de a XXI. század egyik legjobb horrorjában történetesen ő volt a főszereplő. Ebből készítenek most remake-et!

Természetesen a 2001-es Alejandro Amenábar moziról, a Más világról van szó. A második világháború idején játszódó filmben a Nicole Kidman által alakított Grace férje nem tér vissza a háborúból, így ő egyedül marad két beteg gyermekével egy hatalmas, ódon házban. A két gyermek ráadásul különös betegségben is szenved: nem érheti őket közvetlen napfény.

Grace felfogad három új szolgálót a házhoz, hogy segítsenek neki a mindennapi feladatokban. Érkezésükkor kiköt néhány kötelező érvényű szabályt, amelyek már elsőre is furcsának hatnak. De idővel csak még furcsábbá válnak a dolgok a házban, amely sötét titkokat rejt.

A Más világ hatalmas sikert aratott, máig jelentős rajongótáborral rendelkezik. Így nem is lehet annyira meglepő, hogy a Universal Pictures és a Sentient Entertainment stúdiók meglátták a fantáziát egy remake elkészítésében. Egyelőre a projekt nagyon a kezdeti stádiumban jár, így gyakorlatilag semmit sem tudni a tervekről. A stúdió még csak az előkészületi fázisban tart, nem ismert sem a rendező, sem a forgatókönyvíró személye. Így az sem, hogy az eredeti film egyenes remake-jéről van-e szó vagy esetleg komolyabban eltérnek majd annak történetétől.