Amióta Thanost seregeivel együtt Tony Stark a saját élete árán kicsettintette a valóságból, a Marvel moziverzum is csak keresi önmagát. Az azóta megjelent filmek egyelőre nem nagyon tudták úgy felcsigázni a nézőket, ahogy talán a Marvel és a Disney fejesei remélték. Mi kellhet ahhoz, hogy újra mindenki a következő Marvel-filmet várja a mozikban? Egy Thanoshoz méltó újabb szupergonosz. És talán már meg is van.

Azt már egy ideje lehet tudni, legalábbis többről van szó, mint puszta pletykáról, hogy a következő szupergonosz Kang, a hódító lehet. Hozzá képest Thanos egyenesen kiscserkész. De most egyelőre nem is róla van szó, ugyanis azt pletykálják (és ez viszont egyelőre inkább csak pletyka), hogy lesz mellette egy másik szupergonosz is a tarsolyban. Ő pedig nem más, mint Doctor Doom (avagy magyarul Fátum doktor), a Marvel képregények vasálarcosa, aki nem annyira királyi, mint inkább őrült, de az nagyon.

Doctor Doom egy szuperintelligens tudós volt, aki a hozzá hasonlóan nagy koponya Reed Richards vetélytársa volt. Ám az iránta érzett féltékenység végül egy pusztító kísérletet eredményezett, ami természetesen balul sült el és ettől megsérült az arca. Mivel a jó doktorban a gyűlölet és féltékenység mellett a hiúság is fortyog, egy fém maszkot éget a saját arcára, hogy soha senki ne láthassa a sérülését. Ettől kezdve Doctor Doomként tör világuralomra és nagyjából összeakasztja a bajszát mindenkivel, aki él és mozog a Marvel képregényekben.

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy ő lehet Kang mellett a következő főgonosz, amiben lehet is ráció. Mint ismert, ő elsősorban a Fantasztikus négyes ellensége, de harcolt már a Bosszúállókkal, Venommal, Pókemberrel, Amerika kapitánnyal és Vasemberrel, sőt, Hulk és Nick Fury is csatázott vele. Tehát lenne kivel összeereszteni a mozivásznon is.

De ki játszhatja Doctor Doomot? Na ez csak aztán a meredek pletyka: Ryan Gosling! A Marvel Studios vezetője, Kevin Feige már korábban is nyíltan kijelentette, hogy szeretné a színészt bevonnia a Marvel moziverzumba, de egyelőre nem tiszta, hogy kinek a szerepében. Most arról szólnak a pletykák, hogy Fátum doki lehet a befutó.

Egyelőre persze hivatalos megerősítés nincs, inkább csak utalgatások. Ugyanakkor előzetesen igen nehéz elképzelni, hogy Ryan Gosling a Marvel univerzum egyik legőrültebb karakterét keltené életre. Doctor Doom ugyanis egy elég arrogáns figura, aki magát mindennél és mindenkinél feljebbvalónak érzi és ezt imádja is a környezete tudtára adni. Csakhogy Ryan Gosling akárhányszor is negatív figurát játszott (és ez nem gyakran fordul elő vele), sosem ilyen típusú karaktert keltett életre.

Mindez tehát egyelőre csak pletyka, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy a Kaliforniai álom sztárja milyen formában lép be végül az MCU-ba. Ő maga egy interjúban korábban azt mondta, hogy legszívesebben Szellemlovast játszaná el, de erre talán még kisebb az esély, mint Fátum dokira…