Ha Ryan Reynolds (galériánkban), akkor Deadpool. A trágár és obszcén antihősnek szentelt két mozi egyaránt nagy siker volt, amiben jelentősen közrejátszott a színész ténykedése is. Ám talán sokan nem tudják, hogy nem a 2016-os Deadpool volt az első film, amiben az ikonikus karakter bőrébe bújt. Bár a korábbi alkalmat inkább elfelejtené.

2009-ben jelent meg az X-Men kezdetek: Farkas, amely Logan történetét mesélte el. A filmben, ami még a vegyes sikerű X-Men szérián belül is csak visszafogott fogadtatásban részesült, Reynolds első ízben ölthette magára Wade Wilson, alias Deadpool szerepét.

Csakhogy ez a Deadpool még köszönőviszonyban sem volt azzal, akit korábban a képregényekben, majd néhány évvel később a mozivásznon megismerhettek a rajongók. Ez a Deadpool egy genetikai korcs volt, amit a sztori szerint azért hoztak létre, hogy egy testben egyesítsék több mutáns pusztító képességeit. Ebben a karakterben semmi sem volt meg, ami Deadpoolt egyébként világszerte igen népszerűvé tette. A film készítői valami meghatározhatatlan oknál fogva még a száját is eltűntették, pedig ez az igazi Deadpool egyik legnagyobb fegyvere.

A rajongók máig nem nagyon értik, hogy Reynolds, aki már a 2000-es évek elején is nyíltan hirdette rajongását Deadpool iránt, hogyan vállalhatta el ennek a valaminek a megformálását. Nos, mondjuk úgy, nem önként és dalolva.

A 20th Century Fox fejesei találták ki, hogy a Farkas eredetét bemutató filmben Deadpool is szerepeljen. És mivel ekkor már mindenki tudta, hogy Reynolds szeretne összehozni neki egy filmet, megkeresték a lehetőséggel. A megbeszélésen aztán választás elé állították: vagy elvállalja a szerepet, vagy keresnek rá valaki mást. Mivel a színész tudta, hogy utóbbi esetében jó eséllyel végleg búcsút mondhat kedvenc antihősének, inkább beadta a derekát.

És, hogy mennyire hányattatott volt ennek a Deadpoolnak a sorsa? A filmet épp a hollywoodi forgatókönyvíró-sztrájk ideje alatt készítették, így a karakternek gyakorlatilag megírt szövege sem volt. Minden, amit Wade Wilson a film első felében mond, Reynolds ötlete volt. Eleinte elég jó irányba tudta terelgetni a karaktert, ám ekkor a film producerei tartottak egy megbeszélést, ami után gyökeresen átalakították. Ez pedig meg is látszik a végeredményen is…

Szerencsére ma már ott tartunk, hogy idén júliusban jön a harmadik film Deadpool & Rozsomák címmel, melyben Hugh Jackman is visszatér Rozsomák szerepében.

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»