Schwarzenegger benézte, magára haragította a Los Angeles-i tisztviselőket

Arnold Schwarzeneggert a kormánytisztviselők össztűz alá vették, miután magára vállalta egy hatalmas "kátyú" betömését. 

A 75 éves színész lefilmezte magát, amint egy környékbeli kátyúval foglalkozik, miután hetekig várt a probléma megoldására, sikertelenül. Los Angeles városának képviselője azonban most azt állítja, hogy ez nem is kátyú volt.

Az NBC Los Angelesnek elmondták: "Ez nem egy kátyú. Ez egy szervizárok, amely egy aktív, engedélyezett munkához kapcsolódik, amelyet a SoCalGas végez a helyszínen, és amely várhatóan május végére befejezi a munkát. Ahogy a hasonló, a város utcáit érintő projektek esetében is, a SoCalGas köteles lesz helyreállítani a területet, amint a munkálatok befejeződnek."

Az ABC7 szerint a közműszolgáltató hozzátette, hogy mivel az út beton, és nem aszfalt, Schwarzenegger ügyes keze munkája csak ideiglenes javítás lehet. A MailOnline megkereste Schwarzenegger képviselőit, hogy kommentálják a történteket. 

A volt kaliforniai kormányzó (Schwarzenegger korábban 2003 és 2011 között Kalifornia kormányzója volt) szerdán egy egyperces videót osztott meg a Twitter-oldalán, amelyben egy másik férfival közösen betömték a nagy kátyút, amely elmondása szerint hetek óta zavarja a környékét. A videóban, amely 4,5 millió megtekintést ért el eddig, Schwarzenegger egy zsák Quikrete-et önt a kátyúba, majd egy lapáttal elkezdi kiegyenlíteni azt. Egy fehér autóban egy nő hajt oda, hogy megköszönje a munkáscsapatnak, mielőtt rájönne, ki végzi a nehéz munkát.

"Ó, Arnold!" - kiált fel, amikor meglátja, hogy ki a felelős a szomszédos cselekedetért.

"Szívesen" - válaszol a színész - "Ezt magamnak kell megcsinálnom. Ez őrültség. Három hete várom, hogy befedjék ezt a lyukat."

A Terminátor - A halálosztó sztárja feliratozta a videót: "Ma, miután az egész környék felháborodott ezen az óriási kátyún, ami hetek óta elcs*szi az autókat és a bicikliket, kimentem a csapatommal, és megjavítottam. Mindig azt mondom, hogy ne panaszkodjunk, hanem tegyünk valamit. Tessék, tessék."

A színész barna munkáscsizmában és bomberdzsekiben, teljesen fekete atlétában, sötét napszemüvegben és fehér szakállal járta a környékbeli munkákat.

Daniel Ketchell, Schwarzenegger szóvivője elmondta, hogy a brentwoodi lakosok többször kérték a javításokat, mióta a téli viharok kátyúkat és repedéseket vájtak a helyi utakba.

Az idén Kaliforniát sújtó tizenegy légköri ár enyhítette az államot évek óta sújtó szárazságot, de ennek ez lett a kellemetlen mellékhatása. Az útépítő személyzet nehezen tudott lépést tartani a kivételesen viharos szezont követő javítási igényekkel. A jelek szerint nincs ez másképp Bel Air gazdag környékén sem, ahol Schwarzenegger egy közel 15 000 négyzetméteres, palotaszerű házban lakik.

Karen Bass polgármester a múlt héten bejelentette, hogy tervbe vették a városszerte példátlanul sok sérült utca kezelését. December 30. óta 19 692 javítási kérelmet kapott Los Angeles, és április 6-ig legalább 17 549 kátyút tömtek be a munkások - közölték a tisztviselők.