Idén ősszel érkezik a hazai mozikba Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája, bár a premierig még bő másfél hét van hátra, az első kritikák mindenesetre már befutottak a produkcióhoz.

Nyolc évvel Az éhezők viadala: A kiválasztott befejező része után érkezik a kultikus franchise előzmény sztorija, amelyben tulajdonképpen az eredeti történetek ismert főgonoszát, Coriolanus Snow elnököt ismerhetjük meg. Bár az előzetes véleményeket mindig érdemes némi fenntartással fogadni, mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy az Énekesmadarak és kígyók balladája tarolni fog a mozikban.

A film abszolút pozitív fogadtatásban részesült Daniel Howat a Next Best Pictures kritikusa kizárólag szuperlatívuszokban ír a filmről. Howat szerint az új Éhezők viadala sötétebb hangulatú karakter tanulmány, amely egyúttal szórakoztató is tud lenni.

“Hatalmas Éhezők viadala rajongó vagyok, imádtam a könyvet, ezért nagyon örülök, hogy az új film ennyire jól sikerült. A cselekmény első kétharmada kiváló. Megértem, hogy miért nem osztották két filmre a könyvet, de az utolsó harmada a történéseknek ugyanakkor kissé összecsapott, de még így is egész jó” - írja Perri Nemiroff.

“Az Énekesmadarak és kígyók balladája egy nagyszerű film, amely gazdagítja a franchise-t. A szereplőgárda fantasztikus. Peter Dinklage, Rachel Zegler, Viola Davis és Tom Blyth fantasztikusak. A díszlettervezés és a filmzene is kiemelkedő” - írja a The Hollywood Handle magazin.

“Tetszett! Túl hosszú, de jól elmesélt és pörgős. Rachel Zegler egy szupersztár, a zene nagyszerű. Meglepően brutális is!” - jegyzi Eric Italiano, aki saját elmondása szerint korábban egy Éhezők viadala filmet se látott még.

A film rendezői székét nem mellékesen ismét Francis Lawrence foglalhatta el, az Énekesmadarak és kígyók balladája tehát november 16-án érkezik a hazai mozikba, a főbb szerepekben pedig Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Viola Davis, Jason Schwartzman, Fionnula Flanagan és Burn Gorman lesznek láthatók.

akció | dráma | háborús | kaland | sci-fi | thriller

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysugarat jelenti a korábban nagyra becsült Snow család számára, akik a Capitoliumban dúló háborút követően jelentős hanyatlást éltek... több»