Amikor sokkolta a nézőket a Trónok harca hajnali ismétlése...

Tavaly történt, hogy becsúszott egy nem is annyira apró baki a Sky tévécsatornánál. A Trónok harca köztudottan tele van olyan tartalmakkal, amelyek minimum felnőtt besorolásúvá teszik. A csatornának mégis sikerült a sorozat egyik különösen trágár epizódját a reggeli fő műsoridőben sugározni.

A Deres hercege című epizódban több alkalommal is trágár kifejezések hangzanak el, amelyek miatt normál esetben automatikusan PIN-védelem alá kellene kerülnie a műsornak. Csakhogy ez nem történt meg, és a reggeli órákban mindenféle figyelmeztetés és védelem nélkül sugározták a sorozatot.

Ezen sok néző meg is ütközött, aminek hangot is adtak. A Sky még időben észlelte a hibát és szó szerint az epizód közepén vették le a műsorról, majd egy semleges adással helyettesítették. A csatorna ezt követően közleményben kért elnézést. Elmondták, hogy sosem állt szándékukban olyan tartalmat sugározni, amivel megsértethettek vagy felzaklathattak bárkit is.

A csatorna megsértette az Ofcom műsorszolgáltatási szabályzatát is, miután a kötelező nappali PIN-védelem nem volt bekapcsolva. Ezzel kapcsolatban a csatorna azt a tájékoztatást adta, hogy szoftverhiba miatt nem aktiválódott a védelem. Ezt a hibát azóta már kiküszöbölték és egy frissítéssel megoldották, hogy a jövőben hasonló dolog ne fordulhasson elő.

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

Királyvárban Vastrónt a fiatalkorú, ám korához képest annál kegyetlenebb Joffrey foglalja el, aki édesanyja, Cersei és bácsikája Tyrion Lannister tanácsai szerint próbál meg... több»