Sylvester Stallone egy friss interjúban beszélt arról, hogy a Rocky II kis híján véget vetett a karrierjének.

A színész TMZ magazin Arnold & Sly: Rivals, Friends, Icons című műsorában idézte fel, hogy alig másfél hónappal a film forgatása előtt komoly sérülést szenvedett mialatt Franco Columbu testépítővel edzett.

“Szóval, lementem, és talán csak kilencven kilót emelhettem, majd hirtelen a földre zuhantam. Franco odajött hozzám, majd azt mondja, hogy leszakadt a mellizom a csontról” - mondta Sly.

“Úgy éreztem, hogy vége a karrieremnek. Másfél hónapon belül el kellene kezdenem a Rocky II-t, rendezni az egészet, mindent megcsinálni. A karomat nem tudtam használni, ezért a filmben Rocky is a jobb karját használja” - mesélte a színész, majd hozzátette, hogy ez persze nem túl logikus lépés a cselekményben, de nem volt hajlandó feladni a filmet.

Az 1979-ben megjelent Rocky II végül 200 millió dollárt hozott a pénztáraknál, ezzel az év harmadik legnagyobb bevételt hozó filmje lett.

87 Rocky II  (1979)

dráma | sportfilm

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) élvezi az életet gyönyörű felesége, Adrian (Talia Shire) mellett. Nemrégiben győzelmet aratott Apollo Creed (Carl Weathers) felett, úgyhogy most... több»