2006. szeptember 4-én vesztette életét Steve Irwin természettudós és televíziós személyiség, miután egy tüskés rája halálosan megsebesítette őt.

Irwin életrajzírója, Tommy Donovan korábban már elmondta, hogy a történtekről felvétel is készült, amelyen konkrétan az a pillanat látható, ahogy a rája megszúrja Irwint, majd a férfi elveszíti az eszméletét.

A rajongók körében éles vita tárgyát képezi, hogy egyáltalán nyilvánosságra kell-e hozni a szóban forgó felvételt, amelyet többen egyszerűen morbidnak és kegyeletsértőnek tartanának.

Irwinről köztudott volt, hogy a munkája során ragaszkodott hozzá, hogy mindig forogjon a kamera, Donovan állítása szerint pedig nem volt ez másként aznap sem, amikor a baleset történt.

“Azt mondta, ha segítségre van szüksége, kérni fogja. Még ha meg is eszi őt egy cápa vagy krokodil, a legfontosabb dolog, amit akar, hogy filmre vegyék” - nyilatkozta Donovan.

A televízió vezetősége végül úgy döntött, hogy semmiképpen sem hozzák nyilvánosságra a felvételeket, mivel azok túlságosan sokkolóak. “Nagyon nehéz ezt látni, mert valójában szemtanúja vagy annak, hogy valaki meghal” - mondta A krokodilvadász producere, John Stainton

Irwin lánya, Bindi szombaton emlékezett meg édesapja emléke előtt az Instagramon: “Tudom, hogy te lettél volna a leghihetetlenebb nagypapa, mert olyan rendkívüli apa voltál.” Számos rajongó biztosították támogatásukról Bindit, ahogy a legtöbben írják, Irwin szeretete tovább él a családjában.

John Station további állítása szerint az esetről készült felvétel összes másolatát megsemmisítették, az eredetit pedig átadták Irwin özvegyének.

 

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bindi Irwin (@bindisueirwin) által megosztott bejegyzés