Steven Seagal egykor a legnépszerűbb akciósztárok közé tartozott, akinek több mára klasszikussá vált mozit is köszönhettünk. Ma már leginkább a botrányaival és a botrányosan rossz filmjeivel, elhízásával és azzal kerül a hírekbe, hogy milyen jó barátságot ápol Vlagyimir Putyinnal.

Ennek fényében érdekes hír, hogy a színész-producer bejelentette, dokumentumfilmet forgat az Ukrajnában zajló "különleges katonai műveletekről". Ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy szerinte ez egy nagyszerű feladata a számára. Megmutatni az egész világnak, hogy mi is folyik a "különleges katonai művelet" zónájában, megmutatni az embereknek a "teljes igazságot".

Elmondása szerint ő maga is ellátogatott a műveleti zónába, ahol sok katonával beszélt – többnyire orosz katonákkal, de állítása szerint ukránokkal is beszélt. Azt szeretné dokumentumfilmjében megmutatni, hogy valójában ez nem is egy invázió, hiába akarja a globális nemzetközi sajtó annak beállítani az eseményeket. Hozzátette, a világsajtóban olyan emberektől származnak az információk, akiknek a 99 százaléka soha nem is járt a zónában, őket az amerikai székhelyű agytrösztök irányítják.

Steven Seagal évek óta közeli barátságot ápol az orosz elnökkel, 2016-ban orosz állampolgárságot is kapott, később pedig ki is tűntették a nemzetközi kulturális és humanitárius együttműködés fejlesztéséért való nagyszerű hozzájárulásáért. Ukrajnából 2017-ben öt évre kitiltották.