Tarantino horrort szeretne csinálni a Star Trekből

Úgy tűnik, hogy Quentin Tarantino valami olyasmit szeretne műveli a Star Trek-franchise-zal, amit előtt senki, legalábbis nem úgy. Erről Karl Urban árult el egy-két részletet, de természetesen úgy, hogy nagy spoiler (vagy hétpecsétes titok) ne legyen benne.

A Star Trek-franchise elég érdekes pontra érkezett, ahol még semmi sem biztos, illetve bármi megtörténhet. Ha valóban szó van arról, és a stúdió is komolyan gondolja, hogy a még készülő Star Trek 4 után Tarantino kezébe adja a gyeplőt, akkor igen érdekes filmre készülhetünk.

A Star Trek: Mindenen túl nem igazán teljesített úgy, ahogy azt a stúdió szerette volna, így az biztos, hogy a űropusz jelentős változások elé néz. A következő epizódot például S.J. Clarksonra bízták, aki ezzel a sorozat történetében az első nő, aki Star Trek-filmet rendezhet – és még egyáltalán nem biztos, hogy az előző részek sztárjai, Simon PeggChris Pine vagy Zachary Quinto visszatér, mivel a produkcióval kapcsolatban anyagi huzavonák is vannak.

Tarantino ebben a helyzetben találta meg J.J. Abramsot egy filmötlettel, ami Urban értesülései szerint egy merőben új és szokatlan nézőpontból közelítené meg a történetet és a szereplőket – és ami valahol egy kicsit visszatérne az eredeti sorozat hangvételéhez, vagyis: megragadná az űr mélyén rejtőző felfoghatatlant és elrettentőt. Legalábbis Urban szerint, aki úgy nyilatkozott, hogy gyerekkorában ez volt az, ami megragadta a sorozatban.

Az is felröppent pletykaként, hogy a rendező mindenképpen korhatáros filmet szeretne készíteni, de nem a kiömlő vér és belsőségek, illetve a folyamatos káromkodások okán, ettől nem kell tartani. Ha az ötlet viszont valóban annyira eredeti és jó, hogy tud egy kis színt vinni a jelenleg elég vérszegény sorozatba, akkor még az is lehet, hogy a stúdió prioritása megváltozik, és mégsem a Star Trek 4 kerül majd először a gyártószalagra, hanem Tarantino filmje. Hogy milyen szereplőkkel és mikor, az még kérdés – ráadásul egy kifejezetten izgalmas kérdés.