Tényleg ő legyen az új Ellen Ripley?

Bár az Alien franchise jövője körül továbbra is sok a kérdőjel a Disney berkein belül, a rajongók kétségkívül ki vannak már éhezve egy új, a korábbiakhoz mérhető Alien-mozira. De ki legyen a főszereplő?

Hamarosan debütál a Netflixen Mary Elizabeth Winstead új akciófilmje, a Kate, melyhez a napokban futottak be az első fotók. Az internet népe pedig, ne kérdezzétek miért, rögtön rá is ugrott a témára, trending témává tették, hogy Winstead lenne a tökéletes színésznő, ha egyszer újracastingolnák Ellen Ripley szerepét. Ha erre mégsem kerülne sor, az internetezők akkor is szívesen látnák akár egy vadonatúj szerepben is. 

Az utóbbi években többször is felmerült, hogy elkészülhet a franchise hivatalos folytatása, Neill Blomkamp ugrott neki a projektnek, láthattunk pár nagyon ígéretes koncepciós vázlatot és Sigourney Weaver is visszatért volna, de sajnos a dologból végül semmi nem lett.

Hogy mit tartogat a jövő, egy vadonatúj folytatást, spin-offot vagy egy teljes rebootot, még korai lenne megtippelni, de az biztos, hogy a Disney nem sokáig fog parlagon hagyni egy ilyen kultikus franchise-t. És ki tudja, talán épp Winstead lesz majd a kiválasztott az új mozi főszerepére. Rosszul nem állna neki, az biztos.