80 A csempész  (2018)

Már csak hónapok kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Clint Eastwood filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 6 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban Clint Eastwood legújabb filmje, A csempész, melyben a 'mester' tíz évvel legutóbbi szerepe után áll ismét a kamerák elé.

A produkciót Sam Dolnick forgatókönyve alapján Clint Eastwood rendezte (Gran Torino, Millió dolláros bébi), míg a főbb szerepeket Clint Eastwood, Bradley Cooper, Andy García, Laurence Fishburne, Taissa Farmiga, Dianne Wiest és Michael Peña alakítják.

Íme tehát 6 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film valós eseményeket dolgoz fel. A 87 éves drogcsempészt, Leo Sharpot 2011-ben tartóztatta le a DEA különleges ügynöke, Jeff Moore. Az esetről a The New York Times publikált egy részletes cikket. Sam Dolnick "The Sinaloa Cartel's 90-Year-Old Drug Mule" (A Snaloa kartell 90 éves drogcsempésze) című cikkének jogait 2014-ben vásárolta meg az Imperative Entertainment.
  • A csempész Clint Eastwood első filmszerepe a 2013-as Az utolsó csavar óta. A színész-rendező legutóbb a 2008-ban, a Gran Torinoban játszott főszerepet.
  • A film forgatása 2018. június 4-én kezdődött meg Augustában, Georgia államban. A stáb egyebek mellett dolgozott Las Cruces-ben, Új-Mexikóban is.
  • A film rendezői székét eredetileg Ruben Fleischer foglalta volna el, de végül Clint Eastwood vette át a direktori teendőket.
  • Clint Eastwood és Bradley Cooper második közös filmje az Amerikai mesterlövész (2014) után.
  • A 2003-as Titokzatos folyó után ismét együtt állt a kamerák elé Laurence Fishburne és Clint Eastwood.

Hazai premierdátum: 2019.01.03.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: