Több étteremből is kitiltották Scorsese-t a filmje miatt

A héten érkezik a hazai mozikba Martin Scorsese legújabb filmje, a Megfojtott virágok, ez alkalomból pedig érdemes egy kicsit visszagondolni korábbi alkotásaira.

Sokak szerint a Nagymenők az egyik legütősebb filmje, ugyanakkor akadtak korábban olyan szituációk az életében, amelyekben épp emiatt “került bajba”. Az Insider beszámolója szerint Scorsese Timothée Chalamet színésszel osztotta meg egy GQ beszélgetés keretein belül az egyik ilyen élményét.

“Néhány olasz étteremből kitiltottak a film miatt. Nem engedtek be egyszerűen. Amikor kijött a film, az étterem tulajdonosa azt mondta, hogy többé nem engednek be minket, mert a jelek szerint egy bizonyos etnikai csoportot becsméreltünk a filmmel” - mesélte Scorsese. 

A beszélgetés során Chalamet megkérdezte Scorsese-t, hogy szerinte mi a filmjeinek egyik jellemzője, amelyre a rendező meglehetősen lényegretörő választ adott.

“Olyan helyen nőttem fel, ahol, tudod, az erőszak a kifejezés egyik formája volt... És ez komoly dolognak számított. Volt különbség egy baráti pofon és egy pofon között. És ezt neked kellett eldöntened. És ezt láthattad a Nagymenőkben” - mondta a rendező.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»