Top Gun 3: Ettől a 10 rajongói elmélettől hangos az internet

A kritikusok és a rajongók egyaránt dicsérték a Top Gun: Mavericket a szívhez szóló történetéért, a fantasztikus színészi játékáért és a mindent felülmúló effektekért. A Maverick egy olyan folytatás, amelynek elkészítése több mint 30 évet vett igénybe, és bizonyítja, hogy a jó dolgokra valóban érdemes várni.

Tom Cruise a legjobb formáját hozza, amikor újra Pete Mitchell kapitány, azaz Maverick szerepébe bújik. Ez a széles körben elismert film kasszarekordokat döntött, és ezzel megelőzte a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmet a kasszáknál tavaly, mint az ötödik legtöbb bevételt hozó film Észak-Amerikában. A

Mavericknek sikerült megtartania ezt a címet egészen az Avatar: A víz útja megjelenéséig, amely a 2022-es év legnagyobb bevételt hozó filmjének címét kapta.

Jelenleg mindenkit az a kérdés foglalkoztat: lesz-e harmadik Top Gun film? És a kiemelkedő statisztikák és kritikák alapján minden jel arra mutat, hogy igen! A Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski szerint Maverick karakterében még "van némi benzin a tankban", ami arra utal, hogy a harmadik film elkerülhetetlen.

Miles Teller alakítja Bradley "Rooster" Bradshaw hadnagyot a Maverickben. Karaktere az eredeti filmbeli Anthony Edwards "Goose"-jának fia, és a színész az Entertainment Tonightnak elmondta, hogy nyitott egy újabb filmre. És bár beszélt Cruise-zal egy esetleges harmadik filmről, végső soron Cruise-on múlik, hogy csinálnak-e újabb folytatást.

Amíg pedig nem születik hivatalos döntés, mi úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük a rajongók legjobb elméleteit az esetleges harmadik Top Gun-film cselekményéről. Kösd be magad, és indulj velünk vissza a veszélyzónába!

1. Top Gun: Választások

Az egyik legnagyobb (és legnépszerűbb) rajongói elmélet szerint a Top Gun: Maverick csak egy álom volt. Az elmélet szerint Maverick valójában meghal a film elején, amikor a kísérleti "Darkstar" sugárhajtású repülőgépet teszteli hiperszonikus sebességre. Ahelyett, hogy áttörné a határt és ejtőernyővel ugrana ki a gépből, Maverick a géppel együtt zuhan le.

Minden más, ami a filmben történik, egy álom Maverick számára, mivel azt képzeli, hogy elvarrta az elvarratlan szálakat mindazért, amit életében megbánt. Ez az, amiért a Top Gun: Maverick olyan sok nosztalgiát ébreszt az első film iránt, és ezért tud a karakter visszatérni oda, ahol számára minden kezdődött - a Top Gun iskolába. Ott kap lehetőséget arra, hogy újra kapcsolatba kerüljön Goose fiával, újra felélessze kapcsolatát Pennyvel (Jennifer Connelly), és elbúcsúzzon életre szóló barátjától, Tom "Iceman" Kazanskytól (Val Kilmer).

A Vulture munkatársa, Alison Willmore által írt elmélet felkeltette a Maverick rendezőjének, Joseph Kosinskinek a figyelmét. A The Hollywood Reporternek adott interjújában a rendező azt állította, hogy "tetszik az elmélet", és kijelentette, hogy "van egyfajta mitikus elem a történetben". Ezt az elméletet követve egy Twitter-felhasználó azt javasolja, hogy a harmadik Top Gun film Maverick temetésével kezdődjön, és a Top Gun következő osztálya Maverick emlékének tiszteletére folytassa. 

2. Top Gun: Viper

A Reddit-felhasználó @865TYS eközben egy meglehetősen részletes cselekményt ajánlott fel a lehetséges Top Gun 3 történetéhez. Ez egy flashback történet lenne, amely Maverick apjának, Duke Mitchellnek a kalandjait követi nyomon, amikor fiatal pilótaként kezdte meg vietnami útját. Az elmélet szerint a történetet Mike "Viper" Metcalf parancsnok (Tom Skerritt) szemszögéből mesélnék el, és közvetlenül azelőtt játszódna, hogy az első Top Gun filmben találkozik és kiképzi a fiatal Mavericket.

Íme a sztori: Amint Viper rájön, hogy Maverick lesz az egyik tanítványa, eszébe jut egy küldetés, amit barátjával, Duke-kal töltött Vietnamban - ami végül annak halálával végződött. Emiatt Viper egyfajta felelősséget érez Maverick iránt, ugyanazt a felelősséget, amit Maverick érez Rooster iránt a Top Gun: Maverickben.

Ez az elmélet egy tanmese lenne arról, hogy egy pilóta halála hogyan hathat mélyen a barátjára és másodpilótájára. Akárcsak Maverick a Top Gunban, Viper is túlélőként maradna, hogy szemmel tartsa barátja fiát - akinek most apja nélkül kell felnőnie. Ismerősen cseng?

3.Top Gun: Rooster

A harmadik Top Gun film legkézenfekvőbb iránya, hogy Rooster kalandjait kövesse. A Reddit felhasználó @misskarne szerint ebben az iterációban Maverick története befejeződik, hiszen a Top Gun: Maverick mindent szépen lezárt. Már nincs mit mondani. Ezért a következő történetnek Miles Teller Roosterére kell koncentrálnia, és arra, hogyan lép a saját útjára.

Igen, Maverick vendégszerepelhetne ebben a filmben, mint valaki, aki bölcs szavakkal látja el Roostert, amikor egy nehéz kihívással kell szembenéznie - hasonlóan ahhoz, ahogyan Iceman tette Maverickkel a Top Gun: Maverickben. A harmadik film lényege azonban az lenne, hogy a Top Gun stafétát Roosterre és a pilóták következő generációjára ruházza át.

Mivel Rooster a harmadik filmben a pilótafülkében ül, a nézők többet láthatnak a karakteréből kibontakozni. Láthatnánk, hogyan befolyásolják karrierjét a Maverick eseményei, valamint az osztálytársaival való szoros kapcsolatának dinamikáját. Ha Rooster előtérbe kerül, végtelen lehetőségek vannak arra, hogy egy harmadik film milyen irányba mehetne.

4.Top Gun: Mitchell öröksége

A Reddit felhasználó @Professional_Ad_8729 egy merész felvetést tett, miszerint a Top Gun 3 egy újabb hatalmas időugrást követne, ahogyan a Maverick is tette az első film után. Az elmélet szerint ebben a filmben egy sokkal idősebb Tom Cruise-t látnánk oktatóként és apaként. Ebben a filmben Mavericknek és Pennynek lenne egy fiuk és a kis Pete Mitchell Jr-t látjuk, aki úgy döntött, hogy apja nyomdokaiba lépve pilóta lesz.

Ez egy történet lenne arról, hogy Maverick hogyan próbálja elkerülni a kivételezést, amikor a fiát pilótává képzi - aki talán még nála is jobb lesz. A feszültség azonban nagy apa és fia között, akiknek meg kell tanulniuk, hogyan működjenek együtt, hogy sikeresek legyenek.

Egy másik út, amelyet ez az elmélet követ, az az elképzelés, hogy Maverick elhunyt, mielőtt még esélye lett volna arra, hogy fia kiképzője legyen. Ehelyett Rooster, Hangman (Glen Powell) és Phoenix (Monica Barbaro) mind visszatérnek, hogy megtanítsák fiát arra, hogyan válhat nagyszerűvé - ahogyan Maverick tette mindannyiukkal. Ez megpendítheti a szívbemarkoló húrokat, és lehetőséget adhat Rooster számára, hogy beugorjon, és Maverick fiának helyettesítő apafigurájává váljon, ahogy egykor Maverick volt az Rooster számára Goose halála után.

5. Top Gun: Amelia

A másik oldalon a Reddit-felhasználó @fringeaggressor rámutatott, hogy Penny és Maverick gyermekvállalásának esélye a koruk miatt csekély. Ez egy kis lyukat üt a Top Gun: A Mitchell-örökség elméleten. Egy reálisabb elmélet egy harmadik Top Gun filmre vonatkozóan  Amelia történetéről szól.

Amelia (Lyliana Wray) Penny lánya. Amikor először mutatkozik be, egyértelmű, hogy emlékszik Maverick és az anyja kapcsolatára, és azt mondja a férfinak, hogy ezúttal ne törje össze az anyja szívét. Van néhány elég pimasz ugratása Maverickkel, ami megmutatja, hogy nem az a karakter, akivel érdemes szórakozni.

Amelia hihetetlenül jól érzi magát a pilóták között, mivel az édesanyjának van egy bárja, amelyet gyakran látogat a Top Gun osztálya. Ezért nem is lenne olyan nagy túlzás, ha felnőve pilótává válna. Ez a történet rávilágíthat a Maverick és Amelia közötti összeütközésre, mivel Amelia a saját útját akarja járni - Maverick segítsége nélkül, akit nem tekint apafigurának. Ez a történet lehetőséget adna arra is, hogy visszahozza Roostert és az osztályát, mivel segíthetnének Amelia kiképzésében, és kialakíthatnák saját kapcsolatukat a fiatal kadéttal.

6. Top Gun: The Limited Series

Néha egy hatalmas franchise következő lépése az, hogy televíziós univerzumát kibővíti. Láthattuk ezt a Marvel 4. fázisú sorozatainál, mint például a Loki, a WandaVízió és A Sólyom és a Tél Katonája , hogy csak néhányat említsünk. Akkor miért ne lehetne így a Top Gunnal is?

A Reddit felhasználó @hoppyfrog ezt javasolta. Talán a Top Gun következő történetének egy limitált sorozatnak kellene lennie, hogy új karaktereket és cselekményszálakat fejlesszenek ki. A Maverick már utalt arra, hogy a technológia felváltja a pilótákat, és a Top Gun talán elavulttá válik. Egy sorozat kibővíthetné ezt az ötletet, és a Top Gun jövőjét tárgyalhatná a Maverickben bemutatott új osztállyal.

Minden szereplőnek külön epizódot lehetne szentelni, így a nézők kötődhetnének Roosterhez, Hangmanhez, Phoenixhez, Bobhoz (Lewis Pullman) és másokhoz. Ez egy fontos lépés a sorozat számára, hiszen nagyon sokan kötődnek Maverickhez, a Tom Cruise által életre keltett karakterhez. Talán egy limitált sorozat segítene a közönségnek elfogadni a Cruise-tól a Top Gun univerzumban bemutatott más karakterek átültetését.

7. Top Gun: A magányos farkas

Az elképzelés szerint Maverick története lezárult a Top Gun: Maverickben, a Reddit felhasználó @FeikerSenpai azt javasolta, hogy a Top Gun 3 a Maverick eseményei előtt, de a Top Gun után játszódjon. Ez lehetőséget adna a nézőknek, hogy láthassák, ahogy Maverick felépíti a karrierjét, csakhogy a hozzáállása folyamatosan az útjába áll.

Ez a történet azt is részletezné, hogy mi történt Maverick és Charlotte "Charlie" Blackwood (Kelly McGillis) kapcsolatával. Az első filmben bemutatott Charlie a Top Gun egyik oktatója volt. Utoljára akkor láttuk, amikor Maverickkel együtt motorozott el a naplementébe, és soha többé nem is hallottunk róla. És ellentétben Pennyvel, akit a Top Gunban röviden megemlítettek, Charlie-t a Maverickben soha nem említették. Sőt, csak néhány fényképen és flashback jelenetben említik a filmben, szóval komolyan, mi történt a kapcsolatukkal?

Ez a film bemutathatná a fiatal Roostert, ahogy Maverick megpróbálja egyensúlyba hozni a karrierjét és azt, hogy ott legyen Goose családja mellett. Emellett láthatnánk az életre szóló barátságot is, amely Maverick és Iceman között alakul ki, és amelyet mindkét férfi egyértelműen mindennél többre becsült. Iceman halála mélyen érintette Mavericket a folytatásfilmben, és váratlanul megható pillanat volt a szereplők számára, akik még egy utolsó beszélgetést folytatnak, mielőtt Iceman meghal.

8.Top Gun: A korai napok

A Top Gun középpontjában Maverick és Goose kapcsolata áll. Ő volt Maverick legjobb barátja és radarfelderítő tisztje (RIO), aki harc közben elesett - amiért Maverick részben magát hibáztatja. Top Gun: Maverick kvázi folytatja a kapcsolatukat Roosterre, Goose fiára áthelyezve a hangsúlyt és az érzelmi töltetet. Ez az alapvető szál, amely összeköti a két filmet, hatalmas hajtóerő Maverick számára. És ennek a szálnak köszönhető, hogy a Reddit felhasználó @SaberiusPrime azt javasolta, hogy a Top Gun 3 kövesse Goose és Maverick kalandjait, mielőtt eljutnak a Top Gun repülős iskolájába.

Jól tudjuk, hogy Goose és Maverick között erős volt a kapcsolat a Top Gunban, miért ne lehetne ezt egy filmben is bemutatni? Az elmélet szerint egy harmadik filmben Goose és Maverick között azt kellene bemutatni, hogyan találkoznak, és milyenek voltak a pilóták kezdeti napjai. A közönség már látta, milyen a kiképzés a Top Gunban, ezért ez a film valami mást tehetne azzal, hogy megmutatná a kiképzést, mielőtt egy pilóta belép a rangos Top Gun programba.

Ráadásul ez a film felvázolhatja Goose és felesége, Carole Bradshaw (Meg Ryan) kapcsolatát is. Ez némi súlyt adna annak a felfedezésnek, hogy a nő elhunyt, amikor Maverick megosztja Pennyvel, hogy Rooster miért utálja őt. Maverick szerint Carole megkérte őt, hogy vigyázzon Roosterre, és akadályozza meg, hogy valaha is olyan pilóta legyen, mint az apja - mivel aggódott, hogy ez a végén Roosterrel is végez, ahogyan Goose-zal is végzett. Miután a nő meghalt, Maverick a saját kezébe vette az ügyet, és késleltette Rooster karrierjét a haditengerészetnél. Miután Rooster erre rájön, nemcsak az apja haláláért hibáztatja Mavericket, hanem a karrierje hatalmas visszaeséséért is.

9.Top Gun: Maverick & Rooster

Ez a film nem kérdéses. Cruise mellett, Teller Roosterje a Maverick főszereplője. Ő képviseli Maverick életének egyik legnagyobb bánatát: barátja, Goose halálát. A film során Maverick mindent megtesz azért, hogy Rooster visszakerüljön az életébe, ugyanakkor megpróbálja biztonságban tartani - hiszen ezt ígérte Rooster édesanyjának, Carole-nak. 

A Maverick eseményei után a Top Gun 3-nak Maverick és Rooster kapcsolatának helyreállítására kell összpontosítania. Egy ilyen hősies és lehetetlennek tűnő küldetés teljesítése után Mavericket visszavehetik aktív szolgálatba, Rooster pedig az új radarfelderítő tisztje (RIO) lesz - akárcsak Goose volt. A filmben a többi új generációs pilóta is szerepelhetne, ahogy Rooster barátságokat, romantikus kapcsolatokat vagy akár rivalizálást kezd kialakítani velük. Ez a szál érdekes "beszélgetés" lenne arról, hogy a régi iskola pilótái és az új iskola hogyan fog össze, hogy valami mást építsenek a következő generációk számára.

A film rávilágíthatna arra is, hogy Maverick hogyan küzd az új feladatai és a családja közötti egyensúly megteremtéséért. Most, hogy Pennyvel van, Maverick a mostohaapa szerepébe lép. A közönség már hallhatta, hogyan sikerült elrontania a Roosterrel való kapcsolatát, amikor fiatalabb volt, talán a Pennyvel és Ameliával töltött idő egyfajta megváltási ívként fog működni számára, hogy jóvá tegye, ahogyan kezdetben kudarcot vallott a korábbi apafiguraként. 

10.Top Gun: Bob

A Redditen a lehetséges Top Gun 3 cselekményekkel kapcsolatos témák mélyére merülve sok olyan felhasználóba botlottunk, akik egy önálló Top Gun filmet szeretnének Bob karakteréről. Így természetesen ezt a listát a Top Gun egyik legnépszerűbbnek tűnő karakterével kellett befejeznünk: Bobbal.

Bobot Lewis Pullman alakítja, aki Bill Pullman, a híres színész fia, akiről valószínűleg már hallottál olyan szerepekben, mint például az elnök A függetlenség napja című filmben.

Bob Pheonix félénk, csendes, de rendkívül ügyes fegyverrendszer-tisztje (WSO). Karaktere némileg rejtélyes, mivel a hívójelét sosem magyarázzák meg igazán. A legtöbb karakter hívójele például összefügg azzal, hogy kik ők - vegyük például Glen Powell Jake Seresin hadnagyát. Az ő hívójele a Hóhér/Hangman, ami annak köszönhető, hogy felakasztja a csapattársait. Bob esetében azonban nem sokat tudunk a hívójeléről, ami csak tovább növeli a csendes karakter rejtélyességét. Ez olyasmi, amit egy harmadik filmben, amelyben Bob szerepel, még jobban ki lehetne fejteni. Egy olyan forrófejű karakter helyett, mint Maverick, itt az ideje, hogy a haditengerészet szelídebb oldalát mutassuk be.

A karaktere népszerűségéről Pullman így nyilatkozott a The Hollywood Reporter-nek: "Öröm a szerepében lenni. Nagyon élveztem Bobot játszani. Biztos akartam lenni benne, hogy van egy olyan pilóta - mert elég félénk gyerek voltam, amikor felnőttem -, aki talán nem a legpimaszabbakat vagy a legelbizakodottabbakat képviseli. Ő inkább egy csendes, lángoló parázs, aki tudja, hogy bármelyik pillanatban lángra lobbanhat. Az egyetlen igazi igénye az, hogy magas szinten teljesítsen az égen."

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»