A western sosem megy ki a divatból, bár tény, hogy manapság már messze nem annyira felkapott műfaj mint volt a ’60-as vagy ’70-es években. Időnként azért fel-felbukkan egy új képviselő, mint például Az ellopott völgy, amely a mozikban végül nem került műsorra, helyette egyből a streaming világában, azon belül is az HBO Maxon debütál.

A történet főhőse egy navajo lány, Lupe Reyes, aki mindent megtesz, hogy pénzt szerezzen beteg édesanyja kezelésére. Végül azonban nem marad más lehetősége, el kell utaznia az apjához, akivel addig sosem találkozott. Csakhogy út közben egy Maddy Monroe nevű nőhöz csapódik, akivel közösen kirabolnak egy zálogházat. Az akció nem sül el tökéletesen, ezért menekülniük kell. Végül eljutnak Lupe apjához, akiről azonban kiderül, hogy könyörtelen gazember, ezért Lupe inkább szembeszáll vele.

A rendezői széket az első filmes Jesse Edwards foglalta el, aki a forgatókönyvet is maga írta. A szereplőgárdában csupa kevésbé ismert nevet találunk. A két főszereplőt, Lupe-t és Maddyt Briza Covarrubias és Allee Sutton Hethcoat alakítja, mellettük még feltűnik Micah Fitzgerald, Paula Miranda, Paulette Lamori és Oscar Balderrama is.

A film a Rotten Tomatoes oldalán visszafogott értékeléseket kapott a kritikusoktól, ezen az oldalon csak 54 százalékos tetszési indexet tud felmutatni. Viszont úgy tűnik, hogy a nézőket jobban meggyőzte a modern western két csinos főhőssel, az ő oldalukon ugyanis 92 százalékos a tetszési arány. Itt, a Mafabon olvasóink inkább a kritikusokkal értenek egyet, csupán 56 százalékos a tetszési indexe.

Ha van élő előfizetésed az HBO Maxra, akkor elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és máris indul a sivatagi hajsza.