Új filmen dolgozik Elliot Page

Elliot Page újra filmen dolgozik, a nemváltó műtéten átesett színész Niccolò Bassetti Nel Mio Nome című rendezésében bukkan majd fel.

Bassetti portréfilmje saját gyermekéről, Matteóról szól majd, aki szintén nemváltó műtéten esett át. A rendező saját tapasztalatait kívánja megosztani ezzel a produkcióval, amely a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztiálon debütál majd.

A film főszereplői a húszas-harmincas éveikben járó Nico, Leo, Andrea és Raff, akikben annyi a közös csupán, hogy mindannyian úgy érzik, készen állnak lélekben arra, hogy műtéti úton nemet váltsanak. Ez azonban csupán a kezdet, hiszen a cél egy méltóságteljes élet elérése, amelyhez rengeteg nehézségen és akadályon vezet az út.

“Számomra kiemelkedő ebben a filmben, ahogy a rendező művészien és elszántan mutatja be azokat az apró részleteket, amelyek egy ember valódi identitását alkotják” - nyilatkozta a filmmel kapcsolatban Page.

A történettel kapcsolatban maga Bassetti is megszólalt, mint elmondta, személyes tapasztalata egy ilyen eseménnyel kapcsolatban számára egyértelmű volt, hogy minél mélyebben el kell merülni a szereplők lelki világában.

”Hálás vagyok Elliotnak, amiért a megélt tapasztalatait is hozzátette, és segített, hogy ez a film megtalálja a maga útját a világban” - mondta Bassetti.