Johnny Depp talán újra szembe találja magát Amber Hearddel Virginiában, azonban addig is jó hír számára, hogy - látszólag - pontot tehet a bántalmazási és testi sértési ügyének végére, amely hamarosan bíróság elé kerül az angyalok városában.

Napra pontosan két héttel a tervezett tárgyalás kezdete előtt, amelyet Gregg "Rocky" Brooks, a Hazugságok városa egykori helyszínigazgatója 2018-ban indított Depp ellen, a felek megegyeztek - derült ki hétfőn. A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon benyújtott beadványában Brooks ügyvédje, Arbella Azizian azt mondta, hogy létrejött a megegyezés. Mondhatni...

A feltételeket nem hozták nyilvánosságra, és az egész ügy még mindig meghiúsulhat, ahogy az ilyen dolgokban az utolsó pillanatig mindig minden megtörténhet. Azonban a hetekig tartó, színfalak mögötti tárgyalások után úgy tűnik, Depp lefizeti Brooksot, hogy egy újabb pere tűnjön el - hasonlóan ahhoz, ahogyan azt 2018-ban tette a volt üzletvezetőivel.

"Az egyezségi megállapodás az ügy elutasítását meghatározott feltételek kielégítő teljesítésétől teszi függővé, amelyeket az egyezség megkötésétől számított 45 napon belül nem kell teljesíteni" - olvasható az egyezségről szóló értesítés az ügyiratban - "Az elutasítás iránti kérelmet legkésőbb 2023. május 1-ig kell benyújtani."

"A megegyezést követő elutasítás 2023. 02.16-ra van kitűzve" - tette hozzá Holly J. Fujie bíró ma reggeli, jegyzőkönyvbe foglalt végzése.

Közel két hónappal azután, hogy az ex-Karib-tenger kalózai színésznek több mint 10 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy virginiai esküdtszék a Heard elleni hosszú ideje tartó rágalmazási perében, amelyet a Washington Post egyik írása miatt indított, miszerint ő "a családon belüli erőszak nyilvános arca", a Brooks-szal folytatott tárgyalás Depp számára potenciális vonatszerencsétlenséget jelent. Szó szerint és átvitt értelemben. A The Notorious B.I.G. meggyilkolásáról szóló film forgatásán 2017-ben történt késő esti veszekedés miatti Los Angeles-i per már előrevetítette, hogy újabb médiaőrület várható Depp körül.

Camille Vasquez, akit nemrég neveztek ki a Brown Rudnick partnerévé a virginiai perben nyújtott sztárszerepe után, A hazugságok városához kötődő perben Depp egyik ügyvédjeként lépett volna fel.

A City of Lies (A hazugságok városa) című filmmel kapcsolatos perben, amelyben Forest Whitaker volt a főszereplő, és amelyet az eredeti vádlott-társ Brad Furman rendezett, azt állítják, hogy az állítólag részeg Depp kiakadt, amikor Brooks 2017. április 13-án közölte vele, hogy a forgatásnak le kell zárulnia éjszakára. Miután Furman azt mondta, hogy foglalkozzon Depp-pel, a dolgok gyorsan rosszra fordultak Brooks számára, amikor Depp odasétált. Feltehetően trágárságokat kiabált a forgatásvezetőre, majd Depp megütötte Brooksot "kétszer a bordakosár bal alsó részén, és súlyos fájdalmat okozott".

Azt üvöltve, hogy 100 000 dollárt fizetne Brooksnak, ha "most azonnal pofon vágná", Deppet a személyes biztonsági csapata eltávolította a helyszínről. Az utólagos kérésre, hogy ígérje meg, nem perli be a produkciót az incidens miatt, Brooks nemleges választ adott.

A világjárvány miatt késleltetett ügy a múlt hónapig ott szunnyadt a LASC naptárában, amíg a tárgyalás időpontja egyre közelebb nem került. Most az egész ügy végleg elcsendesedhet, ha a megegyezés megmarad.

Sem Depp, sem Brooks képviselői nem válaszoltak a Deadline megkeresésére, hogy kommentálják az ügy legújabb fordulatát.

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

A Hazugságok városa egy provokatív thriller, mely minden korábbi feldolgozástól eltérően egészen más színben tárja a nézők elé Notorius B.I.G. és Tupac halálának... több»