Újabb Fűrész-filmek a láthatáron

A Fűrész: Újra játékban rendezői előkészítették a terepet a további folytatásoknak, csak a közönségnek múlik, hány további epizód készül még.

Hiába törölték bele a kritikusok a lábukat a Fűrész 8-ba, az alig 10 millióból forgatott produkció a lássuk be, valóban vitatható minőség ellenére is 100 millió felett hozott világszerte. Valószínűleg nem véletlen, hogy az utóbbi hetekben megerősödtek a további folytatásokat pedzegető hangok, talán épp a hivatalos bejelentés felvezetéséről (esetleg a reakciók felméréséről) van szó?

A Fűrész 8 rendezőpárosa, Michael Spierig és Peter Spierig a ScreenRant-nek adott friss interjújukban elmondták, hogy úgy készítették el a filmet, hogy bőven maradjon muníció az újabb epizódoknak.

"Rengeteg olyan dolog történet a filmben, melynek kapcsán felmerült, hogy tovább lehetne szőni a folytatásokban, a karaktereket és az ötletek szintjén úgy dolgoztunk, hogy megteremtsük az alapokat, melyek potenciálisan tovább vihetők az újabb filmekben. Olyan filmet akarsz készíteni a közönségnek, mely önmagában is megállja a helyét a szórakoztatás, történet tekintetében és a lezárás tekintetében. Ugyanakkor van néhány kérdés az egyes karakterekkel kapcsolatban, amit nem magyaráztunk meg.  Beszéltünk erről a producerekkel, az íróval, sőt, a színészekkel is, hogy milyen irányban lehetne tovább haladni. Minden a közönségen múlik, hogy akarnak-e még többet. Kíváncsiak ezekre a karakterekre? Egyrészt azokra, akik túlélték, de akár olyan karakterek is feltűnhetnek egy új Fűrész-filmben, akiknek a története a nyolcadik résszel látszólag véget ért. Mindig van hely a visszaemlékezésnek" - árulták el.

Bár az interjúból az is kiderült, hogy a rendezőpáros nem vállal több folytatást, a Lionsgate aligha akar lemondani az aranytojást tojó tyúkjáról, így van egy olyan érzésünk, hogy elegendő csak hátradőlni, és megvárni a stúdió bejelentését. Valószínűleg ez csak idő kérdése.