Újabb részletek derültek ki a Trónok harca előzménysorozat történetéről

Jövő áprilisban megkezdődik a Trónok harca utolsó, hat részes felvonása, melyet követően az HBO azonnal hozzálát a beharangozott, The Long Night című előzménysorozat munkálataihoz.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Trónok harca előzménysorozata szinte mindenben különbözi fog az anyasorozattól. Ezt erősíti George R. R. Martin az EW-nek adott interjúja is, melyben az író a két széria közti eltérésekről is szót ejtett.

A The Long Night több ezer évvel a Trónok harca előtt játszódik majd, és a cselekményének középpontjában olyan események állnak majd, melyek a rejtélyes Hosszú Éjszakához vezettek.

"... inkább 5 ezer évről van szó, de igazad van. Westeros egy nagyon más hely. Biztosan nem fog szerepelni a sorozatban Királyvár, se Vastrón, de még a Targyaryenek sem - Valyria felemelkedése, a sárkányok és a hatalmas birodalom is csak a távoli jövő a The Long Night eseményeihez képest. Egy nagyon más, és sokkal régebbi világ építésén dolgozunk" - mondta.

Így tehát biztos, hogy elbúcsúzhatunk a sárkányoktól, ellenben kapunk egy olyan világot, mely eddig ismeretlen, egyedi történeteknek adhat teret, és melyben az alkotóknak semmilyen mértékben nem kell igazodniuk a Trónok harcához. Ez a szabadság pedig még nagyon jól is elsülhet.

A The Long Night egyelőre nem kapott premierdátumot, de az HBO-fejeseinek eddig nyilatkozatai alapján annyi biztos, hogy 2020 előtt nem kizárt a bemutató.