Ukrán családnak ad otthont Benedict Cumberbatch

Milliók kedvenc színésze, aki nem csak a Marvel moziverzumban bizonyított már többször is, Benedict Cumberbatch most megmutatta, hogy a való életben is odafigyel az emberekre. A színész, akit több díjra is jelöltek A kutya karmai köztben nyújtott alakításáért, most az orosz-ukrán háború elől menekülő családokon segít.

Egy interjúban arról beszélt, hogy van egy ukrán család, akik kénytelenek voltak elmenekülni az otthonukból és elhagyni az anyaországukat. Ő végig figyelemmel kísérte a kálváriájukat és segített nekik eljutni Nagy-Brittaniába, ahol a saját otthonában szállásolja el őket. Hozzátette, a család jelenleg egészségügyi ellátásban részesül, de ennél többet nem akar róluk elárulni, mert az már a privát szférájukat sértené.

De nem ez az egyetlen ukrán menekültcsalád, akiken Benedict Cumberbatch segíteni próbál. Bár másokat nem tud a saját otthonában befogadni, anyagilag többeket is támogat abban, hogy szállást kapjanak. Emellett már többször is felszólalt amellett, hogy hollywoodi társai is tegyenek meg mindent, hogy segíteni tudjanak a bajba jutottakon. A brit kormányt pedig arra ösztönzi, hogy hozzanak létre menekült központokat, ahol segítséget és szállást kaphatnak a rászorulók.