Végre Tarantino is elmondta a véleményét a Jokerről

A 2019-ben mozikba került Joker kapott hideget és meleget is egyaránt a kritikusoktól és a rajongóktól egyaránt. Todd Phillips filmjét a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon még álló tapssal köszöntötték, a későbbiekben azonban egyre keményebb kritikákat kapott a produkció.

Mostanáig kellett azonban várni arra, hogy maga Quentin Tarantino is elmondja a véleményét a Jokerről, és mondani se kell, hogy a legendás rendező ezúttal sem bánt kesztyűs kézzel a produkcióval.

Tarantino az Empire magazin közel három órás podcastjában vett részt, a Joker kapcsán pedig főként a film egyik legfelkavaróbb jelenetét, a talk show-t emelte ki, amelyben Joaquin Phoenix és Robert De Niro által alakított karakterek végül egy igencsak feszült beszélgetést folytatnak le.

“Rendkívül fölforgató jelenetről beszélünk. Nem csupán izgalmas és feszült. A rendezőnek sikerült a néző számára valami nagyon fölforgatót hoznia, mivel Joker teljesen megőrül” - jegyezte meg Tarantino.

“De Niro karaktere nem egy főgonosz. Lehet, hogy egy szemétláda, de nem egy főgonosz. Egy egyszerű szemétláda, egy komikus, egy talk show műsorvezetője” - tette hozzá a rendező.

“Semmiképpen sem érdemli meg, hogy meghaljon. De ahogy nézők követik a jelenetet, egyre jobban azt kívánják, hogy meghaljon. A nézők bizony azt akarják, hogy Joker ragadjon fegyvert, majd lője szét a karakter fejét. Ha pedig ezt nem tenné meg, akkor mindenki nagyon pipa lenne, és emiatt maximálisan fölforgató a Joker. Sikerül ugyanis elérni, hogy a maga néző is őrültként gondolkodjon, hogy valami olyasmit akarjon, amelyre egyébként nemet mondana” - tette hozzá Tarantino.

A Jokert csakugyan érték kemény kritikák korábban arra vonatkozóan, hogy lényegében az erőszakot esztétizálja, erről azonban valószínűleg hosszan lehetne vitatkozni, mi pedig várjuk is ezzel kapcsolatban véleményeteket hozzászólások formájában!