Világsztárokkal a főszerepben érkezett a hazai mozikba a többszörös díjnyertes Olivier Assayas hihetetlen, valós eseményeken alapuló trhillerje, a Wasp Network - Az ellenállók

René González új életet szeretne kezdeni az Amerikai Egyesült Államokban, ezért a kilencvenes évek elején maga mögött hagyja a családját, és Dél-Floridában telepszik le, ahol a hozzá hasonló kubai menekültekből álló banda, a Wasp Network tagjává válik. A csoport vezetője egy beépített ügynök, Gerardo Hernandez. Az ő irányítása alatt a kémszervezet tagjaként azt a feladatot kapja, hogy ő maga is épüljön be egy amerikai-kubai, terrorcselekményekre készülő csoportba.
A Kubai Ötös néven elhíresült szervezet tagjait 1988-ban ejtették foglyul az amerikai hatóság emberei, majd mindannyiukat börtönbüntetésre ítélték kémkedés, gyilkosság és egyéb törvényszegések vádjával.
A valós eseményeket feldolgozó, lebilincselően feszes és izgalmas thrillert Fernando Morais A hidegháború utolsó katonái című könyve inspirálta.
A Velencei Filmfesztiválon debütáló Wasp Network - Az ellenállókat a többszörös díjnyertes Olivier Assayas rendezte olyan sztárok közreműködésével, mint Penélope Cruz, Édgar Ramírez, Gael García Bernal, Leonardo Sbaraglia, Wagner Moura, Ana de Armas és Harlys Becerra

.

Íme tehát 7 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A film egyik főszerepét eredetileg Pedro Pascal alakította volna, azonban végül nem tudta vállalni a forgatást. Ekkor szerződtették a helyére Leonardo Sbaragliat.
  • A film cselekménye Fernando Morais 'A hidegháború utolsó katonái' (The Last Soldiers on the Cold War) című regényén alapszik.
  • A film forgatása 2019. február 18. és május 4. között zajlott Kubában.
  • A Wasp Network - Az ellenállókat számos A-kategóriás filmfesztiválon is bemutatták, egyebek mellett Torontóban, San Sebastiánban, New Yorkban és Londonban.
  • A film amerikai forgalmazásának jogait a Netflix szerezte meg.
  • A film világpremierje 2019. szeptember 1-én volt a Velencei Filmfesztiválon.
  • A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült. A Wasp Network - Az ellenállók jelenleg 42 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2020.02.20.