Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
4
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
duhaj   2020. 02. 16.

legújabb vélemény

Tény, hogy ennek a filmnek irtó jó alaphangulata van, de a sztori annyira lassan folyik, hogy kellett hozzá némi türelem. Nem egy maradandó élmény, de egyszer mindenképp érdemes beülni rá, ha másért nem is, a jól sikerült színészi teljesítmények miatt mindenképp.

 
cody0507   2020. 02. 14.

Őszintén szólva egy ilyen parádés szereposztás után én sokkal "ütősebb" filmre számítottam volna. Cruz valóban hozza a tőle elvárható alakítást, de a sztori nekem alapból igencsak hatásvadásznak bizonyult. Nem mondom, hogy ez volt életem legrosszabb moziélménye, természetesen nem is szeretném a saját ízlésem miatt lepontozni, de meggyőződésem, hogy a középszerűséget nem lépi át.


 
spikeZ   2019. 11. 29.

A politikai filmek közül kiemelkedik, köszönhetően a nagyszerű forgatókönyvnek, amit tényszerű események inspiráltak. Reális képet fest a kilencvenes évek világáról, teljesen összhangban van a történelemmel. Plusz pont jár az elejétől a végéig megőrzött ritmikusságért is, aminek köszönhetően végig izgalmas maradt a történet.

 
SztarkTóni   2019. 11. 21.

Néha nem tudtam eldönteni, hogy egy családi krónika akar-e lenni, vagy végre kikerekedik belőle egy valamire való thriller, szerencsére utólag visszagondolva az utóbbi igazolódott be. Nehéz megérteni a filmben bemutatott világot, én teljesen távolinak éreztem a témát, bár alapismereteim azért vannak Kubával kapcsolatban. Mégis úgy gondolom, túlzásba esik a film az igazság sulykolásával, egy idő után a néző könnyen elveszítheti a fonalat, hogy ki kicsoda, mi hogyan történt. De talán épp emiatt érdemes többször is megnézni, persze kizárólag jól odafigyelve. Adok magamnak egy kis időt, de a közeljövőben biztosan megnézem még legalább egyszer, mert rengeteg miértemre nem kaptam választ.

 

A film egyik főszerepét eredetileg Pedro Pascal alakította volna, azonban végül nem tudta vállalni a forgatást. Ekkor szerződtették a helyére Leonardo Sbaragliat.

(hp)
 

A film cselekménye Fernando Morais 'A hidegháború utolsó katonái' (The Last Soldiers on the Cold War) című regényén alapszik.

(hp)
 

A film forgatása 2019. február 18. és május 4. között zajlott Kubában.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.