Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Wasp Network - Az ellenállók (2019)

Wasp Network
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
19
Képek
3
Videók

Galéria (19)

Édgar Ramírez
Penélope Cruz
Wagner Moura
Penélope Cruz
Édgar Ramírez
Édgar Ramírez
Édgar Ramírez

Videók (3)

 
Fikatours_blogger   2022. 03. 15.

legújabb vélemény

0
Venceremos!

Sok újat megtudtam a kubai ellenállási mozgalmakról, de mint film túl csapongó, és a dramaturgiája lapos. Inkább az események semleges bemutatására törekedtek az alkotók.

 
Ms. Akárki   2021. 10. 28.

2

A mai napig nem értem a pasast. Csak úgy ott tudta hagyni szó nélkül a kislányát és a feleségét. Rendben, hogy elvileg a cél szentesíti az eszközt, de ez túlmegy minden határon.

 
Spidey   2020. 02. 21.

1

Nagyon érdekes volt vissza pillantani a 90-es évek történéseibe, hogy hogyan zajlott ez Kuba és Amerika között Penelope Cruz Isteni döntés volt nagyon jól játsza az aggódó anya és feleség szerepét. Nehezen tudtam megérteni a férjét hogy hogy hagyhatt... több»

 
spikeZ   2019. 11. 29.

0

A politikai filmek közül kiemelkedik, köszönhetően a nagyszerű forgatókönyvnek, amit tényszerű események inspiráltak. Reális képet fest a kilencvenes évek világáról, teljesen összhangban van a történelemmel. Plusz pont jár az elejétől a végéig megőrz... több»

 
cody0507   2020. 02. 14.

0

Őszintén szólva egy ilyen parádés szereposztás után én sokkal "ütősebb" filmre számítottam volna. Cruz valóban hozza a tőle elvárható alakítást, de a sztori nekem alapból igencsak hatásvadásznak bizonyult. Nem mondom, hogy ez volt életem legrosszabb ... több»

 
SztarkTóni   2019. 11. 21.

0

Néha nem tudtam eldönteni, hogy egy családi krónika akar-e lenni, vagy végre kikerekedik belőle egy valamire való thriller, szerencsére utólag visszagondolva az utóbbi igazolódott be. Nehéz megérteni a filmben bemutatott világot, én teljesen távolina... több»

 
lacc   2020. 02. 16.

0

Tény, hogy ennek a filmnek irtó jó alaphangulata van, de a sztori annyira lassan folyik, hogy kellett hozzá némi türelem. Nem egy maradandó élmény, de egyszer mindenképp érdemes beülni rá, ha másért nem is, a jól sikerült színészi teljesítmények miatt mindenképp.

A film összbevétele 1 421 804 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 873 540 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 492 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film egyik főszerepét eredetileg Pedro Pascal alakította volna, azonban végül nem tudta vállalni a forgatást. Ekkor szerződtették a helyére Leonardo Sbaragliat.

(hp)
 

A film cselekménye Fernando Morais 'A hidegháború utolsó katonái' (The Last Soldiers on the Cold War) című regényén alapszik.

(hp)
 

A film forgatása 2019. február 18. és május 4. között zajlott Kubában.

(hp)
 

A Wasp Network - Az ellenállókat számos A-kategóriás filmfesztiválon is bemutatták, egyebek mellett Torontóban, San Sebastiánban, New Yorkban és Londonban.

(hp)
 

A film amerikai forgalmazásának jogait a Netflix szerezte meg.

(hp)
 
Egyedül Wagner Moura (van, aki mindig zseniális) és Ana de Armas között működik a kémia, igaz, a kettejük története kifejezetten szórakoztató, még nagybetűs szappanoperai keretek között is. Szóval legalább egy kisfilmnyi erő van a Wasp Networkben. több»