Bár Will Smith Oscar-díjon okozott botránya mostanra elcsitult, a téma az elmúlt napokban ismét egy kicsit felkapott lett, miután Smith régi hiphoppartnere, DJ Jazzy Jeff arról beszélt, hogy a színész csak azért ütötte meg Chris Rockot, mert tudta, hogy ő nem fog visszaütni.

Számos híresség osztotta meg azóta a véleményét a botránnyal kapcsolatban, egyesek elítélték Smith viselkedését, míg mások továbbra is kiálltak a színész mellett. Ezzel kapcsolatban többen állították azt, hogy Smith nem reagált volna ugyanígy, ha a színpadon egy sokkal termetesebb személy állt volna.

A Faq Podcastnak adott új interjújában DJ Jazzy Jeff viszont elutasítja mindezt:

“Will felpofozta volna Mike Tysont is. Nem számít, hogy ki volt ott. Will szétrúgta volna a seggét. Ezt tette volna, függetlenül attól, hogy ki lett volna a színpadon. Nem a kamu miatt volt. Nem a látszat kedvéért. Meg kell védenem. Ha az egy grizzly medve lett volna, akkor is megtette volna. Ismerem őt” - mondta DJ Jazzy, majd azt is hozzátette, hogy évekkel korábban számos alkalommal látta már barátját és pályatársát olyan helyzetekbe kerülni, amelyek akár az életébe is kerülhettek volna.

“Will egy olyan ember, aki Jamaikában sziklaugrást csinált annak ellenére, hogy nem tudott úszni” - mondta DJ Jazzy.