70 Yesterday  (2019)

Csütörtöktől már a mozikban Danny Boyle filmje, melynek premierje kapcsán cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnod az Oscar-díjas direktor legújabb alkotásáról. 

Mi lenne, ha...? Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest? Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre? Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled? És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet? Az IGAZÁBÓL SZERELEM írójának és a GETTÓMILLIOMOS rendezőjének új, romantikus vígjátékában ezekre a kérdésekre is választ kapunk idén nyáron.

 A film rendezői székét Danny Boyle foglalhatta el (Gettómilliomos, Trainspotting), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Kate McKinnon, James Corden, Lamorne Morris, Sanjeev Bhaskar, Maryana Spivak, Meera Syal és Himesh Patel. A forgatókönyvet Richard Curtis és Jack Barth szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Yesterday Himesh Patel első egészestés filmje. A színész korábban olyan sorozatokban tűnt fel, mint az EastEnders vagy a Damned.
  • A film koncertjelenetét Norfold Townban (Gorleston) forgatták, melyben javarészt helyieket láthatunk statisztaszerepben.
  • A filmben feltűnik a népszerű popénekes is, Ed Sheeran is, aki több alkalommal is nyíltan beszélt arról, hogy a Beatles zenéje nyújtja a legfőbb inspirációt a saját dalaihoz.
  • A Yesterday világpremierje 2019. május 4-én volt a Tribeca Film Festivalon.
  • A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. A Yesterday a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 64 százalékon áll (2019. június).

Hazai premierdátum: 2019.06.27.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: