2015.08.17 09:42 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Az előzménytrilógia méltó befejezése

A Sith-ek bosszúja lett az előzmény trilógia legjobb epizódja. Lucas végre összeszedte magát egy igazi látványos és eseménydús fináléra. A nyitó Coruscant-i csata nagyon látványos, profi cgi munka, Anakin és Obi-Wan nagyon jó páros itt már. A film eleje végülis a klónháború lezárása és utána a köztársaság bukása és Anakin pálfordulása.

A filmre látványilag és színészileg nem lehet panasz, mindenki a helyén van, én végig remekül szórakoztam. Mégis vannak hibái és ezek pont az előző két rész miatt vannak. Az hogy Lucas nem forgatta le a klónháborút, azzal nem tudtuk meg, hogy mi történt Anakin személyiségével, a háború és Palpatine fejmosása annyira megváltoztatta, annyira sebezhető volt érzelmileg, hogy a Sith Nagyúr könnyű szerrel átbillentette a sötét oldalra és felhasználta terveihez. Így azok akik Hayden Christensent támadták, nem jól gondolják, ő jól játszott, csak a forgatókönyv hiányosságai miatt és a rossz magyar szinkron miatt tűnt hibásnak játéka.

Az előzménytrilógia méltó befejezése

A másik pedig, hogy a köztársaság és a Jedi rend teljesen lezüllött a háború alatt, ez megint csak pár mondatban érzékelhető, megint nagy hiányosság és nem érződik eléggé ennek a jelentősége. Persze a nosztalgia faktor már nagyon megvolt, megjelenik Chewbacca, C-3PO már aranyszínű, Palpatine arca megnyomorodik, a klónok már a rohamosztagosokként pusztítanak, megjelennek a korai csillagrombolók, McGregor féle Obi-Wan itt már nagyon hasonlít Guinness-re. Folyamatosan köti össze Lucas az új és a régi filmeket. A végkifejlet persze epikus, a Jedik és a köztársaság elbukik, Anakin átfordulása tragikus, megszületnek a gyerekek és a széria legnagyobb maszkos, feketeruhás főgonosza is megjelenik, minden a helyére kerül. Persze a fanatikus rajongók tudják, hogy voltak eltérések a két trilógia történetében, de minimálisak.

A Sith-ek bosszúja végre méltó befejezése lett a sok hibával megtépázott előzmény trilógiának. A rajongók ezt is befoltozták a tengernyi könyvekkel, videó-játékokkal és Clone Wars című animációs sorozattal, amely szerintem minden rajongónak kötelező. Az SW univerzum nem ér véget decemberben jön a 7. rész, Lucas már nem vesz részt benne, úgyhogy én bizakodom remélem nem csalódunk benne.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A klónok háborúja 3 éve tart, és a köztársaság egyre inkább elfárad a harcokban. A félelmet kihasználva Palpatine szenátor egyre növeli hatalmát, míg végül sikerül... több»

0