2018.12.23 00:43 darkangel1231 Olvasottság: 240x
1

Egyszerre nevetni és sírni

Nagyon komoly témával foglalkozik ez a film, és mégsem viszi el a giccses, hatásvadász pillanatokkal az egészet. Az egésznek az alapjául egy átmeneti ház szolgál, ahol gyerekek szállhatnak meg, akik nem tudnak a szüleiknél maradni különböző okokból kifolyólag. Egy kis betekintést kapunk az életükbe, ami borzasztó nehéz, mert nem adatott meg nekik egy normális család, és ezért számukra idegen személyek segítségére szorulnak.

Ez a film is azért jött létre, hogy bemutassa az igazi arcát annak, hogy milyen nehéz is, ha a szüleid elfordulnak tőled, megnehezítik az életedet, bántanak, nem foglalkoznak veled, és miattuk vagy egy idegroncs. Megmutatja nekünk, hogy milyen fontosak az emberi kapcsolatok, és hogy jó, ha odafigyeljünk egymásra, mert soha nem tudhatjuk, hogy kinek mikor van szüksége ránk és éppen miért olyan, amilyen. Mert néha semmi más nem segíthet egy emberen, aki valaha félt valamitől, valaki más miatt, ha tudja, hogy van egy biztos pont az életében; egy másik ember, akiben bízhat, és talán megértetheti magát.

Egyszerre nevetni és sírni

Vannak benne durva és megható jelenetek, amik leamortizálják az embert, és talán picit elgondolkodtatják, hogy minden sokkal rosszabb is lehetne , és hogy nem érdemes mindig apróságokon nyavalyogni. Mert nem áll meg az élet attól, hogy nem tudtál reggel fésülködni, vagy hogy lekésted a buszt. Ilyen az is, amikor egy 18 éves fiú annyira összeroppan, hogy kórházba juttatja magát, és ezt a kisállata halála hozza ki belőle, de nyilván ez csak egy utolsó csepp volt a pohárban, amit már nem bírt el. És az is meghatározó volt, amikor megtudtuk, hogy egy olyan ember segíti át az ilyen gyerekeket a nehézségeken, akinek hasonló volt az élete, és mégis sikerült felállnia a padlóról.

Szerintem a színészek passzoltak ehhez a szimpla stílushoz, jól játszottak. A minőséget nem túlozták el , de nem is ez volt a lényeg. A hangulathoz tartoznak a nyomasztó és depressziós jelenetek, de képes megnevettetni is. Úgy gondolom, hogy sokakra hatással lehet ez a film a mélysége miatt, egyszer mindenképp érdemes megnézni.

dráma

Egy történet Grace, egy 20 éves tanárnő szemszögéből elbeszélve, akit egy olyan nevelőotthonba osztottak be, ahol magas kockázatúnak ítélt fiatalokat nevelnek. Bár Grace... több»

1