2024.02.16 12:33 Juki-onna Olvasottság: 157x
0

Ha elindulunk egy lejtőn...

Tény, hogy nagyon durva és erőszakos a film. Csak erős idegzetűeknek ajánlom. Nos, hogy tegnap sikerült levinnem az energiaszintemet, úgy látom, hogy még dagonyázom ebben az érzésben egy kicsit, aztán, holnap, mint a főnix madár, újjászületek. Elolvastam a kritikákat a Mafab oldalán, és egyet is értek velük, de három férfit is ismerek, „nem úgy”, akiknek a felesége hasonló munkával keresi a kenyerét, mint itt a főszereplő.

Nem török senki felett pálcát, bár én nem élnék ilyen pasival, de van, aki úgy tekint erre, mint egy sima munkára. Persze a CO hegesztés jobb munka lehet, mint a Flashdance filmben? Elfogadnák a férfiak? Ha megismerkedünk egy nővel, és azt mondja, hogy hegesztő egy gyárban, a pasi biztosan hátat fordít neki, és elmegy. Ezért nem mondok senkire semmit, mindenki olyan életet és munkát választ magának, ami neki bejön. Elhinnénk, hogy Miloš (Srđan Todorović) volt a főszereplője a Macska-jaj filmnek? Aki arany nyakláncokkal a nyakában kádban ül, és énekli, hogy: Ja sam Pitbull terrier? Ebből az szűrhető le, hogy jó színész.

Ha elindulunk egy lejtőn...

Két szerepet láttunk tőle, és bejön. Az egy másik dolog, hogy ez a film tragédiával végződik, de közben is olyan történéseket látunk, ami megviseli a lelkünket. A lelkünket és a szívünket tépi szét, szépen lassan, és egyre mélyebbre süllyedünk a mocsokban. (Nem is tudtam, hogy már feliratozva van a film angol nyelven. Nekem nem kell feliratozás, mert így is értem.) Tény, hogy a szereplők nagyon jól játszanak, különben nem ütköznénk három napig faltól falig. Mikor először láttam, sokkot kaptam, aztán láttam durvább filmeket is. A rendezés jó. Az alapsztori, az már más kérdés. Sok rossz dolog történik a világban, és van, aki ebből profitál, hogy filmre vigye az ilyen ötleteit. Természetesen nem mondom, hogy nézzük meg! Olyan eseményeknek lehetünk a tanúi, amiket nem tudunk, vagy csak nagyon nehezen tudunk feldolgozni és megemészteni, mert valóban sötét, de én már láttam ennél sokkal durvább filmeket is, és itt nem a Fűrész vagy hasonló filmekre gondolok. Ha van olyan bátor ember, aki meg meri nézni a filmet, és ez nem felhívás a keringőre, csak úgy nézze mint egy külső szemlélő. Ne élje bele magát a történetbe, mert az biztos, hogy legalább három napig nem tudja összeszedni magát. Azért azt elmondhatjuk, hogy olyan forgatókönyvet írt Aleksandar Radivojević és Srđan Spasojević, hogy emlékezetes marad számunkra. A rendező: Srđan Spasojević végül is jó munkát végzett. A zenére nem is nagyon emlékszem, de az is nyomasztó. Elérték, amit akartak. Döbbenetes, erőszakos, durva és szomorú.

41 Srpski film  (2010)

horror | misztikus | thriller

Milos, a visszavonult pornósztár békésen éli mindennapjait feleségével, Mariaval és 6 éves fiukkal, Petarral. A család anyagilag egyre nehezebb helyzetbe kerül, Milos pedig... több»

0