2018.06.22 12:02 Artemisia Olvasottság: 161x
4

Gyenge horror

::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Kevés horror -elemmel dolgozik, nem valami hátborzongató. Igazából nem is tisztázza, hogy valóban egy entitás költözött-e a házba, vagy csupán az anyuka frusztrációjának kivetülését személyesíti meg The Babadook. A film nyilvánvaló érdeme, hogy remekel az anya lelki vívódásának, illetve az anya és a kisfiú kapcsolatának hullámzásának a bemutatásában (ami nem véletlen, hisz női rendező keze munkáját dicsérhetjük), de a horrorisztikus oldal sokkal gyengébb . És mivel horror besorolású filmről beszélünk, kénytelen vagyok előhozakodni az ezen a téren nyújtott hibáival is.

Pl. azt a kevés félelmetes elemet sem a legjobban használja, amivel rendelkezik. Jól indít azzal, hogy a korábban összetépett könyv rejtélyes módon épen kerül elő és azt ábrázolja, hogy az anya végez a kisfiával. Ez jól folytatódik azzal, hogy a gyerek érzi a "szörnyeteg" jelenlétét, aztán a nő is hallja, hogy valami van autó tetején.

Gyenge horror

De mielőtt igazán borzongatóvá válna a dolog bedobja az adut és a folyosón való léptek és az ajtónyitás után A Babadook rögtön megmutatja magát a nőnek. Azzal,hogy túl korán felfedi a paranormális jelenségek mögött megbújó "kísértetet" lelövi az izgalmat. A film végén pedig az egész ház földrengés szerű rázkódásával és a többi szürreális jelenséggel szerintem túlzásba viszi a filmet. Elvégre azt még el tudjuk képzelni mit éreznénk ha arra ébrednénk, hogy valami épp az ágyunk mellől siklott ki a magától kinyílt ajtón, de ami a film végén történik az túl filmszerű, ahhoz, hogy beleképzeljük magunkat , ami egy jó horrornál létfontosságú.

70 A Babadook  (2014)

dráma | horror

Hét év telt el a baleset óta, amelyben Amelia elveszítette a férjét, és amely során éppen a szülészetre tartottak, hogy világra az asszony világra hozza első közös... több»

4