Közösség

Vélemény:

 

62 The Riot Club

(2014)

The Riot Club

 
Curacao86   2015.10.05 00:28
0

Oxford, a világ egyik legjobb egyeteme. Ezen belül is a rendkívül kevés tagot számláló "Riot Club", aminek tagjává csak a "legeszesebb", "legjobb" és "legrátermettebb" diákok lehetnek a tagjai. Cél: féktelen, korlátok nélküli bulizás, kezdve az iszogatástól egészen a vandalizmusig bezárólag mindent magába foglalva. Innen pedig egyenes út vezet a gazdasági -és politikai élet vezető szerepköreibe. Persze, ha sikeresen elvégzi valaki az egyetemet.

Ezt mind jól bemutatja a film, remek ízelítőt adva abból, hogy honnan indulhatnak az okos, de elkényeztetett, szinte korlátlan anyagi és politikai befolyással rendelkezők gyerekei, akik később átveszik szüleik helyüket.

A témája, annak hű bemutatása elveszi a józan ember kedvét. Aki meg nem normális, az nem néz ilyent, hanem a film szerinti életmódot követi. viszont ugyanakkor azt kellene érezni, amit a klubból kilépő srácnak, hogy ok, ennyi volt, de észhez kaptam és jobb lesz így nekem. Viszont semmi ilyesmit nem adott a film, csak azt, hogy szar az élet cseszd meg, tessék, láttad, hogy itt kezdődik a "ki ha én nem" pénzes idióták elnyomása kicsiben.

Köszi, de tudjuk, hogy ilyen a világ, ebben élünk, épp elég így is! Szóval mást kellett volna éreztetni, mint azt, hogy ez van, fogadd el, mert te nem vagy a klub tagja!

Hiába jól ábrázolja a film ezt az atmoszférát, társadalmi réteget, vagyis annak kezdetét, összességében nem tetszett! :/