2024.04.10 08:44 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Brandon Lee emlékére. 2.

Mark L. Lester nagyon okosan kitalálta a filmnek a lényegi mondanivalóját. Adva van egy nagy böszme szőke, Chris Kenner (Dolph Lundgren) és egy „echte” ázsiai figura, Johnny Murata (Brandon Lee), akik valahogy a másik életét élik...

Kenner japánban nőtt fel, és a jakuza megölte a szüleit, harcművész, és japán módra él...

Brandon Lee emlékére. 2.

Murata viszont idegenkedik mindentől, ami nem „amcsi”, és nem is érti azt a kultúrát!

Aztán egy lövöldözés során össze is „futnak”, és kiderül, hogy egy szövevényes ügyben ők bizony társak lesznek. Persze kell a történetbe egy bombanő és némi szex, amit esetünkben Minako Okeya (Tia Carrere) biztosított a kiguvadó szemekkel figyelő férfi nézők számára.

Tényleg nagyon jól sikerült kis akciómozi lett, és itt, ebben az esetben azért nem használnám, hogy B kategóriás, mert egyáltalán nem az!

Zseniális harci jelenetek (na jó, kis túlzással), Lundgren és Lee között látszott az is, hogy élvezik az együtt szereplést vagy játékot.

Egy kis misztikum, amit a jakuza jelenléte biztosított, és a poénos beszólások, amik színesítik az összképet!

Jó, persze, a jó fiúk legyőzik a rosszakat, és a végén véresen, tele sebekkel, levonulnak a „hadszíntérről!”

De ezek, vagy ennek ellenére a film maga sikeresnek mondható műfajában. Brandon Lee és Dolph Lundgren feljebb kapaszkodott Stallone és Schwarzi mellé. A film szép helyszíneken, jó vágásokkal, jó megvilágításokkal, színekkel operál.

A zene zseniális, és a mellékszereplők, mint Cary-Hiroyuki Tagawa, Philip Tan és Toshishiro Obata, akik mind-mind csak adtak a film színvonalához!

Mai szemmel is simán vállalható mozi, megtekintése ajánlott, főleg a zsáner szerelmeseinek!

Az IMDb-n 21 ezer vélemény után 6,1/10-es, a TMDB-n 444 szavazat után 64%!

Nálam ez öt csillag és 81%!

Főtt tojás, saláta, céklalé...

Teszem ezt a konyhaasztalnál, kedvenc fotelem üresen áll, persze csak estig!

akció | krimi | thriller | vígjáték

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el... több»

1