2022.01.12 15:01 Képkockák Olvasottság: 1840x
4

Igazán magával ragad

A sztori egy észak-kaliforniai motorosklubról szól, amely igazából felfogható egy modern Hamletnek is a maga módján, de ezt a poént inkább nem lövöm le. 2009-2014 között 7 évadot élt meg a sorozat, amely nemcsak a motorosklubról, de annak alelnökéről is szól, aki próbálja összeegyeztetni mindazt, amit tesznek az életben maradásért a saját értékrendjével.

Sokak számára új lehet ez a sorozat, ugyanis nem volt akkora felhajtás körülötte, mint ami jelenleg megy, például a La Casa de Papel (Nagy pénzrablás) című sorozat körül. Azonban mindenképp ajánlom mindenki figyelmébe, mivel egy olyan sok évadon keresztül épülő cselekmény, ami igazán magával ragad, és legalább annyira érdekel, mi fog történni a következő részben, mintha csak a Game of Thrones (Trónok harca) legnagyobb jeleneteinek egyike ment volna le.

Igazán magával ragad

Az egyik igazán zseniális a sorozatban, hogy szinte bármilyen életútról találunk benne valakit, akit jobban megismerhetünk, és egyáltalán nem az lesz a sorozat célja, hogy a főhős, Jax Teller (Charlie Hunnam) szimpatikus gonosz legyen számunkra.

Egyébként a sorozat olyan castingban részesült, ami mindenképp említésre méltó: Charlie Hunnam, Katey Sagal, Kim Coates, Ron Perlman.

Számomra legjobban a szinte testvéri kapcsolat és a család fogalma volt az, amit teljesen át tudott írni ez a sorozat, és nem, ez nem a Halálos iramban-féle erőltetett családgondolat. A sorozat ráadásul kellően jól van fűszerezve csavarokkal és nagyon tehetséges és érdekes mellékszereplőkkel, hogy a sorozat végeztével el is kezdhetjük a Mayans MC sorozatot (ennek a sorozatnak a spin-offja, egy másik klub jelöltjének szemszögéből, évekkel később a SoA eseményei után).

dráma | krimi | thriller

Az Anarchia Gyermekei motoros bandát Jax Teller apja alapította, hogy a tagok ezzel is kifejezhessék lázadó mivoltukat. A motorosok világában azonban a bűnözés minden válfaja... több»

4