2018.11.27 14:30 harnas1207 Olvasottság: 283x
0

Egy igaz sztori

A film igaz történetet dolgoz fel kicsit dokumentációs jelleggel. 1997.02.28.--án két állig felfegyverzett bankrabló ki akarta rabolni a Bank of America észak-hollywoodi fiókját. A rablás nem sikerült, mivel ideje korán észrevette őket egy arra járó rendőrkocsi. A kiérkező rendőrök körbevették a bankot és kialakult egy patthelyzet.

A bankba tartózkodó emberek túszul estek a két tetőtől talpig golyóálló felszerelést viselő és bedrogozott bűnözőnek. A hihetetlen helyzetet akkor alakult ki, mikor a bankrablók úgy döntöttek soha nem adják meg magukat és tüzet nyitottak a rendőrökre. A fegyveresek tűzereje messze meghaladta az átlag rendőrökét, akik hirtelen üldözőből üldözötté váltak. A mezei bankrablás hirtelen átalakult egy kegyetlen utcai háborúvá.

Egy igaz sztori

A tűzharc 44 percig zajlott, a filmben eredeti felvételek is láthatóak. A történet hűen követi a megtörtént eseményeket, figyelve a legapróbb részletekre is. Emellett kiegészíti egy kis szereplőbemutatással, hogy ne maradjunk főhősök nélkül. Az embernek végig az az érzése, hogy egy akciófilmet néz amit direkt alámagyaráznak. A szereplők egy részéhez írtak drámai háttérsztorit, hogy ki tudják tölteni a filmidőt, de még ez sem tud rontani a film élvezetén. Ennek a mozinak az erőssége maga a feldolgozott sztori és az, hogy nem forgatták ki, nem színezték és nagyították fel. Sokan valószínű úgy nézték meg a filmet, hogy azt sem tudták, hogy ez az eset valóban megtörtént. Lehet nem a világ legpörgősebb vagy legjobb filmje, de én akkor is csak ajánlani tudom mindenkinek.

0