2023.03.23 11:16 Emmersson Olvasottság: 208x
2

Elátkozott szálloda

Azonnal beugrott, hol láttam már én ezt a srácot. Freddie Highmore – a nevét persze nem tudtam – a Charlie és a csokoládégyár gyerek főszereplője volt. Azóta sem tűnt fel számomra, elkerültük egymást. Vagy olyan filmben játszott, ami engem nem érdekelt, vagy épp én siklottam el olyanok felett, amikben érdemes lenne megnézni.

A Leonardo című sorozattal biztosan teszek egy próbát ezután. A másik főszereplő viszont kedvencemnek mondható. Vera Farmiga személye az Egek ura óta számomra garancia a hiteles és erős alakításra. Itt sem csalódtam, valami elemi ösztönösség munkál benne, amitől erőlködés nélkül profi a karaktere.

Elátkozott szálloda

Mind anyaként, mind Normanként remekel. Filmbéli kisebb fia ebben tökéletes partner. Olyan páros az övék, akik közt szinte feszül a vászon, szikrázik és megfagy egyszerre a levegő. Az érzelmek skáláját bejárják alfától ómegáig, a – gyilkos – szeretettől a gyűlöletig. Előzménysorozatról van szó, de sajátos felfogásban. Egyrészt korban az eredeti film után helyezték a sztorit, ami nem volt rossz döntés, még ha ez a nézőket meg is osztja. Közben kiderül, hogy sok dologban eltérnek, hozzáadnak a már ismert történethez. Másrészt itt Norman végül meghal, ami logikai hiba ugyan, de a sorozat lezárásaként érthető és jó befejezés. Egyébként is, nem egy filmben vagy sorozatban láthattuk, hogy milyen egyszerű feltámasztani egy-egy szereplőt. A főbb szereplők castingja rendben volt, Romero seriff (Nestor Carbonell) – picit zavaró volt, hogy picit hasonlít Anthony Perkinsre, az eredeti Norman Batesre – , Dylen (Max Thieriot), Caleb (Kenny Johnson) és Emma (Olivia Cooke) is jól játszanak. De nem lehet okunk a többiekre sem panaszkodni, hiszen – a teljesség nélkül – Ryan Hurst, Michael O'Neill vagy épp Damon Gupton is jó választás volt. A hangulat picit hullámzó, de végig feszült. A fiát betegesen imádó és féltő anya és az ebbe fokozatosan beleőrülő gyerek remekül felépített, félelmetesen izgalmas története, amely egy a végletekig megfeszített íj húrjaként végül elszakad. Hiába tudtuk, hogy megtörténik, hiába pislogtunk szaporán és próbáltunk elfordulni, mert vártuk, hogy végre pattanjon az ideg. Egy remek sorozat, erős alakításokkal. Nagyon ajánlom!

dráma | horror | misztikus | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

A Batels Motel a kultikus Psycho előzménysorozata, mely a tinédzser Norman Bates és édesanyja életét mutatja be. több»

2