Közösség

Vélemény:

 

78 Született gyilkosok

(1994)

Született gyilkosok

 
Kriszler   2016.02.22 22:52
1

Egyre közhelyesebb társadalomban élünk, szóval nem meglepő, hogy az idő múlásával egyre kevesebben fogják értékelni ezt a filmet.

Végre a főszereplő célja nem az, hogy minden egyes embert megmentsen, majd legyőzze a gonoszt. Végre nem hónapokig tartó depressziót éreznek egy gyilkosság után. Végre nem akar a film semmi tanulságot beléd verni.
Ahogy a filmben is megmondták, ők nem pszichopaták csak látják a gonoszságot a többi emberben, ezért ölnek. A film első része szerintem pont azokat a tévhiteket figurázza ki, hogy ilyen emberek csak problémás családból születhetnek.
Mindkét karakter szerethető, egyedül az a rész nem tetszett ahol megcsalták egymást. Csak egymástól kaptak szeretetet, így miért éreznének bárki iránt empátiát, hogy ne öljék meg. Kifejezetten tetszett, hogy az elején a visongó nőt lövik le és nem a nyugodt szakállas farmert aki egy passzív figura.
A film vége azt sugallja, hogy van remény, van második esély. Nem az volt a szép, hogy jaj mi lesz ha a bűnözők az utcára kerülnek, hanem, hogy adódik egy lehetőség amit csak meg kell ragadni, hogy szabadok legyenek. Mickey világképe is zseniális.

Ajánlom azoknak akik nem ragadnak le a facebookos állatvédős posztok érzelmi szintjén.