Közösség

Vélemény:

 

73 Steve Jobs

(2015)

Steve Jobs

 
Curacao86   2016.03.11 02:50
0

A világ legönzőbb, legegoistább, kontroll mániás magát Istennek képzelő embere Steve Jobs. Sajnos a valódi dráma csak morzsákban, ha úgy tetszik, bitekben és nem pedig terrabyte-okban mérve van jelen a filmben. A kiabálás és az erőltetettség még nem jelenti azt, hogy egy bizonyos nézőpontból, adott technikával bemutatott jelenet, ugyanazt ismételve 2 órán át, drámai és értékelhető filmet fog eredményezni. Főleg, ha mellékszereplőkkel (pl. Jeff Daniels vagy @Seth Rogen) újrajátsszák, mert Kate és Michael halálra untatna. Mindeközben várhatunk az új termék bemutatójára, ami csak egy illúzió, jól marketingelt, ügyesen becsomagolt valami, akár csak maga a film.

Az apróbb, értékelhető drámai szösszenetek jobban el voltak rejtve, mint amennyi jelentéktelen, felesleges apró, mégis valamit számító mozzanatot kaptunk, hiába lett (félig-meddig) megmagyarázva. Sajnos csalódás volt a film, leginkább Michael Fassbender és Kate Winslet részéről. De hiába próbált Danny Boyle összerakni egy jó drámát, új nézőpontból bemutatván az Y generáció által istenített (és Istennek képzelő) személyét, nem sikerült!

Ez az alkotás mínusz pont mindenkinek, aki csak részt vett benne! Nagyjából olyan, mint a Microsoft részéről a Vista nevezetű operációs rendszerük!