2024.01.28 12:03 Juki-onna Olvasottság: <100x
1

Átkozott szép nap ez a gyalogságnak

Ezt a filmet csak úgy lehet nézni, ha kizárjuk a külvilág zaját. Át kell élni minden pillanatot, és akkor egy olyan világba repít minket a történet, amit mi még nem láttunk közelről. Nekem nagyon tetszett a film, főleg, hogy egy igaz történetet mesél el a forgatókönyvíró: Chris Roessner. Persze láttunk már rengeteg Irakban játszódó háborús filmet, de mindegyik egy kicsit más.

Vannak kiemelkedő darabok és van a középkategória. Számomra ez egy kiemelkedő darab, még ha nincs is benne annyi közelharc, amit elvárnánk egy háborús filmtől, ennek ellenére egy percig sem unatkoztam. A film elején, már Irakban, az amerikai támaszponton készülnek a katonák a bevetésre, és a zenei aláfestés tökéletes a Queens of the Stone Age (No One Knows) dalával. (Szeretem őket.) Számomra megadta a kezdő lökést a filmhez! A főszereplőnk Matt Ocre (Nicholas Hoult).

Átkozott szép nap ez a gyalogságnak

(Szép szál legény lett, szó se róla, 190 cm magas. Én az Egy fiúról című filmben láttam, ott egy magányos kisfiúként zaklatta Willt (Hugh Grant).) Színészi játéka nem nagyon erős, de majd belejön. A történetben Ocre, hogy tartalékos maradjon, és ne küldjék a hadszíntérre, eltöri a saját kezét, de a doki legyint rá. Mennie kell! Borzasztó, hogy akit bevetésre küldenek, sosem lehet biztos abban, hogy visszatér-e valaha is! Mikor meghallják: „Jól van, fiúk, helyzet van! Indulás”, onnan már nem lehet visszafordulni. Tetszik a csapatmunkájuk! Egy bevetésen össze kell tartaniuk, hogy senki ne maradjon a harctéren. Egymásra vannak utalva, egymásra is vigyáznak, nemcsak magukra. A katonák közötti párbeszéd nagyon jó, néha megnevetteti a nézőt. Bejön nekem, ahogy húzzák egymást, és beszólogatnak mindenkinek, de mégsem sértőn. A katonák között sok ismerős arcot látunk: Falvy (Glen Powell), MacGregor (Tommy Flanagan), Syverson kapitány (Henry Cavill), Harper (Logan Marshall-Green) és még sokan mások. (Persze, női szemmel nézve, az is dobott a filmen, hogy sok szép szálkásra gyúrt soldiert láthatunk. Nem semmi!) A zenét köszönöm Adam Petersnek, és a remek rendezői munkát Fernando Coimbrának! Csajoknak is ajánlom, főleg, ha szeretjük az izmos pasikat! Nincs a filmben sok véres jelenet, ettől nem kell tartani! Jó szórakozást!

59 Sand Castle  (2017)

dráma | háborús

Az amerikaiak iraki megszállásának idején egy csapata katona megpróbál megvédeni egy kis falut. több»

1