2023.03.23 09:01 erahurka Olvasottság: 314x
2

Betyárbecsületesen elkészített fantasy

Betyárbecsületesen elkészített fantasy, amit az ment meg, hogy ritka az ilyesmi mostanság, mint a fehér bagolymedve.

Egy vígjátékokkal bizonyított rendezőpárostól elvárható, hogy a komédia működjön, és ebben a tekintetben vannak 10/10-es pillanatai, remekül megírt és előadott, legjobb sitcomokat megszégyenítő dialógusai, ugyanakkor időnként elmegy gagyiba, vagy akkor is oda akar szúrni valami vicceset, amikor nincs hozzá ötlete. Meg nyilván kell egy karakter, aki nem érti a metaforákat és az iróniát, ami kevésbé lenne zavaró, ha nem magyarázná ezt el, hülyének nézve nézőit.

Betyárbecsületesen elkészített fantasy

Ami viszont nem várható el ilyen ajánlólevéllel, hogy a bunyók is jók legyenek, és ez lepett meg legjobban, mert kivétel nélkül remekül rakták össze őket. Akár sima katonák, akár mágikus lények ellen veszik fel hőseink a kesztyűt, a csata mindig látványos és izgalmas, és még némi koreográfiát is sikerült összehozni a marcona Michelle Rodriguezzel.

A történet korrekt, de a végén nem tetszett, hogy nyilván megint nagy lesz a tét, és ehhez képest ráadásul nagyon gyorsan megoldják a problémát. Ez különösen fájó pont, hiszen a csapat motivációja alapból bőven elegendő lenne egy jó kis fantasy kalandhoz. Vagy csak engem zavar, hogy mindig mindenhol a lét a tét? Miért nem elég valami személyes vagy lokális probléma? Majd a folytatásban veszélybe kerülhet a világ meg minden.

Ezen kívül a cselekmény számomra túl gyors volt, nagyon sok dolgot próbáltak belesűríteni a játékidőbe, és sokszor éreztem kapkodónak a tempót. Talán ez már a Tiktok generációra szabott stílus? Hogy sorozatévadokat mesélünk el két órában? Nem tetszik ez az irány.

Ja és a szinkron persze megint sokat rontott a filmen. Rodriguez hangja nagyon félrement, a többiek hagyján, de például Hugh Grant is elég idegesítő volt magyarul.

akció | fantasy | kaland

SkyShowtime (2023.09.29.)

Egy nagyszabású kalandra indul egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló csapat, akik elhatározzák, hogy a nyomára bukkannak egy elveszett ereklyének. A dolgok azonban... több»

2