Közösség

Vélemény:

 

61 Az apáca 2

(2023)

10/4

 
Jocpappa   2023.09.09 08:54
0

Pontosan tudtam, mire számíthatok, de ki nem hagynék egy Conjuring univerzumos filmet sem moziban. Mégis kénytelen vagyok szétfikázni, mert...
Ez a film botrányosan rossz. Nemcsak maga a film rettentően bárgyú, hanem a technikai kivitelezése is nagyon igénytelen. Követhetetlen, gagyi vágások, jellegtelen és/vagy idegesítő szereplők, túl gyorsan eszkalálódó jelenetek (pl. kapásból a nyitány mi a gyász?!) folyamatos sötétség. Olyan, mintha egy minimumra vett fényerejű tv-n vagy telón meresztenéd a szemed, hogy láss valamit (és nem, nem ijesztő vagy cool emiatt, egyszerűen olcsó).
A sztori nevetséges még más agyatlan horrorsztorik között is, komolyan nem értem, hogyan írhatták le ezt forgatókönyvbe. Az elejétől a végkifejletig olyan, mintha menet közben brainstormingolta volna össze egy csapat alsó tagozatos. A démonok faszák, de aránylag keveset szerepelnek, inkább építget a film kicsapongóan jobbra-balra, hogy aztán egy nagy katyvasz legyen a végére.
A 4 pontot azért adom rá, mert bírom ezt a b*mzi apácát és a Conjuring filmeket. Egyszernézős bazári plázahorrornak elmegy, de abszolút zéró elvárással szabad csak nézni. Durva, de egy fokkal még az első rész is jobb.