Közösség

Vélemény:

 

90 Mindent Éváról

(1950)

Klasszikusok örök csillogása.

 
dailyfilmsan   2019.02.17 23:58
0

Sokan úgy vannak a régi filmekkel hogy a technika miatt csak rossz lehe de ez nem igaz. Igen a technika kezdetleges sok esetbe, de ez készteti a filmeseket arra, hogy ötletesek legyenek történet szempontjából. Valamint olyan szöveggel álljanak elő ami kielégiti a néző igényeit. Sok mai film meg sem közelíti ezt a filmet. A mai filmek javarészt unalmas és üres fecsegések tömkelege néhány akció jelenettel, vagy szívszorító témákkal tűzdelve. A Mindent Éváról egy szellemes film amin látszik hogy nem a tömeggyártás áldozata. Kimunkált karaktereket vonultat fel, a szöveg brilliánsan eszes és szórakoztató a színészek pedig valóban átszellemülve adják elő a rájuk róttat. A film lassan építkezik és a végén lerombolja saját várá, folytonos odafigyelésre késztet, sok apró részletből rakja ki a kirakóst. Nagyon inspiráló jelenetek is helyet kaptak a filmben. Margo igazi ember, holott harcol az egész film játékideje alatt emberi énje ellen. Hibázik, féltékeny, de képes a megbocsátásra.
Eve karakterének Pálfordulása pedig nem ér váratlanul de folyton fenn tartja a reményt és az érzést, hogy valóban csak véletlenek összesége miatt kerül oda, ahova.
Én nagyon jónak találtam a filmet, könnyed de oda kell rá figyelni. Mókás de mégis komoly, az ember természetével foglalkozó dolgokról szól. Szerintem remek.